Boek
Nederlands

Ties en Veer en de schat

Marco Kunst (auteur), Jan De Kinder (auteur)
+1
Ties en Veer en de schat
×
Ties en Veer en de schat Ties en Veer en de schat
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Veer en Ties zijn in de schuur. Ties vindt een geheim luik. Waar zou dat heen gaan? AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.
Onderwerp
Schatten
Leesniveau
AVI E3, AVI 3
Titel
Ties en Veer en de schat
Auteur
Marco Kunst Jan De Kinder
Taal
Nederlands
Editie
3
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2018
20 p. : ill.
ISBN
9789048721016

Besprekingen

Veer en Ties zijn in de schuur. Ties vindt een geheim luik. Waar zou dat heen gaan? Leuk, eenvoudig verhaal uit de serie Sterretjes voor kinderen die iets meer tijd nodig hebben om te leren lezen. Sluit aan bij Kern 10 van de vernieuwde serie Veilig Leren Lezen en bedoeld is voor kinderen die leren lezen en zo’n 27 weken leesonderwijs achter de rug hebben, AVI-E3. De meeste woorden zijn eenlettergrepig, interpunctie is aanwezig, inclusief hoofdletters, de tekst is gedrukt in een grote letter en de zinnen beginnen allemaal op een nieuwe regel. Aardige illustraties in lichte kleuren beelden het verhaal uit. Door deze combinatie van tekst en beeld is het prima te volgen voor de jonge doelgroep. Elk van de hogere kernen bevat een boekje over Ties en Veer*. Met meelees-cd (ca. 30 min.) waarop het verhaal op AVI-niveau wordt voorgelezen. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Over Marco Kunst

Marco Kunst (Vlissingen, 9 juni 1966) is een Nederlands schrijver.

Levensloop

Kunst groeide op in Vlissingen. Hij studeerde van 1985 tot 1992,filosofie aan de Universiteit van Utrecht en studeerde af in de Wijsgerige Antropologie met een eindscriptie over bewustzijn en betekenisgeving. Tijdens zijn studie was hij redacteur van het faculteitsblad Epimedium en van het door studenten filosofie opgerichte La Linea, (‘tijdschrift voor continentale wijsbegeerte’).

Van 1992 tot 1999 werkte hij als docent filosofie aan diverse kunstacademies en instituten voor kunstzinnige vorming. Hij ontwikkelde in die periode een lesprogramma over de aard van creatieve processen. Daarnaast maakte hij beeldend werk (tekeningen, fotografie, collages) en publiceerde filosofische essays (o.a. in Filosofie Magazine en Humanist).

Van 1998 tot 2010 werkte hij naast het schrijven als zelfstandig (eind)redacteur v…Lees verder op Wikipedia