Makkelijk lezen
Nederlands

Vermist in de sneeuw

Marco Kunst (auteur), Jan De Kinder (illustrator)
+1
Vermist in de sneeuw
×
Vermist in de sneeuw Vermist in de sneeuw
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
De vrienden Wesley en Jeroen hebben een geheime plek in de duinen. Als Wesley tijdens een sneeuwstorm vermist wordt, gaat Jeroen alleen naar hem op zoek. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. AVI-M6. Vanaf ca. 9 jaar.
Leesniveau
AVI M6, AVI 6
Titel
Vermist in de sneeuw
Auteur
Marco Kunst
Illustrator
Jan De Kinder
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2012
57 p. : ill.
ISBN
9789048710515 (hardback)

Besprekingen

Twee dikke vrienden uit groep acht, Wesley en Jeroen, hebben elkaar gezworen hun geheime plek in de duinen aan niemand te vertellen. Als Wesley tijdens een sneeuwstorm vermist wordt, vermoedt Jeroen waar hij zit en gaat alleen op zoek. In dit deel uit de serie 'Zoeklicht'* voor kinderen met een leesachterstand, in het thema avontuur, wordt in tien korte hoofdstukjes de spanning goed opgevoerd en tot de laatste bladzijde vastgehouden in het chronologisch vertelde verhaal. De gebeurtenissen zien we door Jeroens ogen en zijn in de tegenwoordige tijd beschreven. De vele korte zinnen worden afgewisseld met een wat langere, zodat het ritme in het proza niet verstoord wordt, AVI-M6. De enkele lange woorden zijn een mooie uitdaging en de dialogen zijn levensecht. De acht wat schetsmatige, paginagrote zwart-witillustratie dragen bij aan de avontuurlijke sfeer en de hachelijke situatie waarin de jongens verkeren, hoewel ze op de tekeningen wat jong ogen voor achtstegroepers. Het is een spannend…Lees verder

Over Marco Kunst

Marco Kunst (Vlissingen, 9 juni 1966) is een Nederlands schrijver.

Levensloop

Kunst groeide op in Vlissingen. Hij studeerde van 1985 tot 1992,filosofie aan de Universiteit van Utrecht en studeerde af in de Wijsgerige Antropologie met een eindscriptie over bewustzijn en betekenisgeving. Tijdens zijn studie was hij redacteur van het faculteitsblad Epimedium en van het door studenten filosofie opgerichte La Linea, (‘tijdschrift voor continentale wijsbegeerte’).

Van 1992 tot 1999 werkte hij als docent filosofie aan diverse kunstacademies en instituten voor kunstzinnige vorming. Hij ontwikkelde in die periode een lesprogramma over de aard van creatieve processen. Daarnaast maakte hij beeldend werk (tekeningen, fotografie, collages) en publiceerde filosofische essays (o.a. in Filosofie Magazine en Humanist).

Van 1998 tot 2010 werkte hij naast het schrijven als zelfstandig (eind)redacteur v…Lees verder op Wikipedia