Boek
Nederlands

Het geheim van de gevaarlijke museumschat

Maren Stoffels (auteur), Vito Sijan (medewerker), Ivan & Ilia (illustrator)
+1
Het geheim van de gevaarlijke museumschat
×
Het geheim van de gevaarlijke museumschat Het geheim van de gevaarlijke museumschat
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Lisa, Ryan en Tom zijn met hun klas op bezoek in het Rijksmuseum. Ze vallen door het beroemde schilderij 'De nachtwacht’ van Rembrandt en belanden in Amsterdam tijdens de 17e eeuw. Het is er gevaarlijk, maar het belangrijkste probleem is: hoe komen ze weer terug? Vanaf ca. 8 jaar.
Titel
Het geheim van de gevaarlijke museumschat
Auteur
Maren Stoffels
Medewerker
Vito Sijan
Illustrator
Ivan & Ilia
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2020
91 p. : ill.
ISBN
9789025880194 (hardback)

Besprekingen

Lisa is op klassenbezoek in het Rijksmuseum. Ze houdt erg van tekenen en vindt vooral de Nachtwacht prachtig. Als ze dit beroemde kunstwerk met klasgenoot Tom staat te bewonderen, begint haar tweelingbroer Ryan tegen hen aan te duwen. Ze vallen gedrieën door het schilderij en belanden in het Amsterdam van de zeventiende eeuw. Om terug te komen naar hun eigen tijd moeten ze op zoek naar Rembrandt en zijn Nachtwacht. Net als meer delen in de serie ‘Het geheim van’ is het verhaal gebaseerd op een idee van een kind. Het is een ongecompliceerd en toegankelijk geschreven avonturenverhaal, ondersteund door kleine of paginagrote zwart-witillustraties. Vanaf ca. 8 jaar.

Over Maren Stoffels

Maren Inne Stoffels (Amsterdam, 13 januari 1988) is een Nederlandse schrijfster.

Biografie

Stoffels begon op haar 15e met schrijven van haar gepubliceerde boeken. In 2006 behaalde zij haar mavodiploma.

Doorbraak en daarna

Op haar 15e besloot Stoffels haar verhalen te sturen naar Uitgeverij Leopold, waar men wel enthousiast was, maar men vond haar nog te jong. Twee jaar later verscheen haar eerste boek, Dreadlocks & Lippenstift, waarmee ze op 17 april 2005 in Utrecht de Prijs van de Jonge Jury en de Debuutprijs won. Na dit debuut volgden Piercings & Parels en Cocktails & Ketchup, die samen met Dreadlocks & Lippenstift een trilogie vormen over het leven van hoofdpersonage Sofie. Tussen het uitbrengen van Piercings & Parels en Cocktails & Ketchup zitten vier maanden.

Stoffels volgende boek, Sproetenlie…Lees verder op Wikipedia