Boek
Engels

The blind assassin

Margaret Atwood (auteur)

The blind assassin

Genre:
Iris Chase trouwde met een invloedrijke industrieel toen ze achttien was. Ze was te jong en te naïef om te zien wat het leven voor haar in petto had. Als oude vrouw kijkt ze terug op haar leven en de gebeurtenissen rond de tragische, vroege dood van haar zus Laura.
Extra onderwerp
Psychologische literatuur
Titel
The blind assassin
Auteur
Margaret Atwood
Taal
Engels
Uitgever
New York: Talese, 2000
521 p.
ISBN
0-385-47572-1
Andere talen:

Besprekingen

"Ten days after the war ended, my sister Laura drove a car off a bridge" is de openingszin van Atwoods nieuwe roman waarin Laura’s zuster Iris terugblikt op hun beider leven. Hun jeugd als dochters van de eigenaar van een knopenfabriek in een kleine Canadese stad, de crisisjaren, hun kennismaking met de linkse Alex, hun vaders bankroet, Iris’ gedwongen huwelijk met de rijke industrialist Richard, Laura’s zelfmoord en Richards geheimzinnige dood twee jaar later. Iris’ herinneringen worden afgewisseld met een roman in de roman,"The blind assassin", over twee anonieme geliefden die elkaar in het geheim ontmoeten in troosteloze achterafkamertjes en elkaar een sciencefiction-verhaal vertellen over een blinde beul op een verre planeet. Complex, verrassend en origineel deze nieuwe, indrukwekkende roman van een van de bekendste en gezaghebbendste Canadese auteurs ("The handmaid’s tale", "The robber bride", "Alias Grace"). Een verhaal met vele lagen en onverwachte wendingen waarin het tot op h…Lees verder

Over Margaret Atwood

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Vanwaffle

Margaret Eleanor Atwood OC (Ottawa, 18 november 1939) is een van Canada's belangrijkste hedendaagse schrijvers. Ze is dichteres, romanschrijfster, literair criticus, feministe en politiek activiste. Ze krijgt zowel nationale als internationale erkenning.

Leven

Margaret Atwood is geboren in Ottawa, Ontario, en is de tweede van drie kinderen van Carl Atwood, een entomoloog, en Margaret Killiam, een diëtiste. Omdat haar vader veel onderzoek deed in de uitgestrekte bossen van Canada spendeerde ze veel van haar jonge jaren in afgelegen gebieden van Noord-Ontario, en pendelde heen en weer tussen Ottawa, Sault St. Marie en Toronto, en zat zo op veel verschillende scholen. Ze werd een enthousiast lezer, en begon op haar 16e te schrijven.

Vanaf 1957 studeerde ze aan de Victoria Universiteit in Toronto, en behaalde haar Bachelor of Arts-graad in Engels, met als bijvakken filosofie en Frans. Ze studeerde v…Lees verder op Wikipedia