Boek
Nederlands

Oryx en Crake & Het jaar van de vloed

Margaret Atwood (auteur)
+1
Oryx en Crake & Het jaar van de vloed
×
Oryx en Crake & Het jaar van de vloed Oryx en Crake & Het jaar van de vloed

Oryx en Crake & Het jaar van de vloed

In de reeks:
Bundeling van twee dystopische romans waarin genetische manipulatie tot rampen leidt.
Bevat
Titel
Oryx en Crake & Het jaar van de vloed
Auteur
Margaret Atwood
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Oryx and Crake ; The year of the flood
Parallelle titel
Oryx en Crake ; Het jaar van de vloed
Uitgever
Amsterdam: Prometheus, 2013
824 p.
ISBN
9789044612967 (paperback)

Besprekingen

Functionele bundeling van twee angstaanjagende toekomstromans over genetische experimenten van de bekende Canadese schrijfster (1939). In de beveiligde nederzettingen maken de intelligentsia voor hun lol via genetische manipulatie de meest vreemdsoortige wezens, wat regelmatig uit de hand liep. Daarbuiten leefden de 'gewone mensen' in broeinesten van drugs, corruptie, ziekte en geweld. Na een apocalypytische epidemie, waarbij alle mensen sterven, moet een uitverkoren 'Sneeuwman' deze nieuwe mensen naar de volwassenheid leiden. 'Het jaar van de vloed' is geen vervolg op, maar wel nauw verbonden met 'Oryx en Crake'. Het speelt zich af in diezelfde wereld waar grote sociale en genetische veranderingen hebben plaatsgevonden en corruptie en misdaad welig tieren. Een grote ramp, de Waterloze Vloed, heeft bijna alle mensen uitgeroeid. Goed geschreven, actueel, scherp, fascinerend en angstaanjagend. Als derde deel in deze trilogie verscheen in 2013 'MaddAddam'*. Kleine druk; krappe marge.

Over Margaret Atwood

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Vanwaffle

Margaret Eleanor Atwood OC (Ottawa, 18 november 1939) is een van Canada's belangrijkste hedendaagse schrijvers. Ze is dichteres, romanschrijfster, literair criticus, feministe en politiek activiste. Ze krijgt zowel nationale als internationale erkenning.

Leven

Margaret Atwood is geboren in Ottawa, Ontario, en is de tweede van drie kinderen van Carl Atwood, een entomoloog, en Margaret Killiam, een diëtiste. Omdat haar vader veel onderzoek deed in de uitgestrekte bossen van Canada spendeerde ze veel van haar jonge jaren in afgelegen gebieden van Noord-Ontario, en pendelde heen en weer tussen Ottawa, Sault St. Marie en Toronto, en zat zo op veel verschillende scholen. Ze werd een enthousiast lezer, en begon op haar 16e te schrijven.

Vanaf 1957 studeerde ze aan de Victoria Universiteit in Toronto, en behaalde haar Bachelor of Arts-graad in Engels, met als bijvakken filosofie en Frans. Ze studeerde v…Lees verder op Wikipedia