In 1927 lukt het Antonia Brico (1902-1989) om toegelaten te worden aan de Rijksacademie voor Muziek in Berlijn, maar als dirigent ondervindt ze veel tegenwerking.
Taal
Meertalig
Uitgever
Splendid Film, © 2019
1 dvd-video
Oorspr. opname
2018
Speelduur
137 min.
Aantekening
Afwisselend Engels, Nederlands en Duits gesproken Ondertiteling: Nederlands, Engels, Papiaments
EAN
4013549093521

Besprekingen

Biografisch drama van Maria Peters (Sonny Boy; Afblijven) met actrice en (musical)zangeres Christanne de Bruijn in haar eerste grote filmrol. Het verhaal is gebaseerd op het levensverhaal van de in Nederland geboren Antonia Brico (1902-1989). Als ze zes jaar oud is immigreert Brico met haar pleegouders naar Californië. Ze is een goede pianist, maar mag van haar ouders niet naar het conservatorium. Geïnspireerd door Willem Mengelberg (Gijs Scholten van Aschat) wil ze dirigent worden en komt via Nederland terecht in Berlijn, waar ze mag studeren aan de Rijksacademie voor Muziek. In 1930 dirigeert ze als eerste vrouw de Berliner Philharmoniker, maar ze blijft veel tegenwerking ondervinden. De recensenten geven 2-3 sterren. Eric le Duc (Telegraaf 25-10-’18): ‘(…) hoe sympathiek en actueel de film ook is, het drama schuurt eveneens. De frisse musical-actrice Christanne de Bruijn acteert in decors die kunstmatig ogen en de gehanteerde beeldsymboliek is oubollig. Bovenal mist deze stroperige…Lees verder

Over Maria Peters

CC BY 3.0 - Foto van/door Roel Wijnants

Maria C. Peters (Willemstad (Curaçao), 30 maart 1958) is een Nederlandse filmproducente, filmregisseuse en scenarioschrijfster. Hiernaast is zij een van de grondleggers van de Shooting Star Filmcompany.

Peters studeerde rechten aan de Universiteit van Amsterdam. Na haar kandidaatsexamen studeerde ze aan de Nederlandse Filmacademie waar ze in 1983 examen aflegde met de (korte) speelfilm Alle vogels vliegen.

In de jaren na haar examen werkte Maria Peters mee aan diverse producties, zoals Abel (1986), Honneponnetje (1988) en De orionnevel (1987).

In 1987 richtte ze samen met haar man Dave Schram en Hans Pos de filmproductiemaatschappij Shooting Star Filmcompany op die aan de Prinsengracht in Amsterdam werd gevestigd.

Peters is de moeder van de acteurs Quinten en Tessa Schram.

Filmografie

Lees verder op Wikipedia