Boek
Nederlands

Dog wil vrij zijn

Marianne Witte (auteur), Marijke Klompmaker (illustrator)
Dog loopt weg omdat hij te weinig aandacht krijgt van zijn baasje Saar. Maar het leven van een straathond is toch niet helemaal wat Dog zich ervan had voorgesteld. Met gekleurde illustraties. AVI-M3. Zelf lezen vanaf ca. 6 jaar.
Leesniveau
AVI M3, AVI 2
Titel
Dog wil vrij zijn
Auteur
Marianne Witte
Illustrator
Marijke Klompmaker
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, © 2023
28 p. : ill.
ISBN
9789020677621 (hardback)

Besprekingen

Een kinderboekje (29 p.) uit de serie 'Leren lezen met Kluitman’*, over de grote hond Dog die aandacht tekort komt en vrij wil zijn. Saar, het baasje van Dog, heeft het altijd druk en heeft geen tijd voor hem. Dog is het beu: hij loopt weg en trekt op met een groepje zwerfhonden, maar dat is best moeilijk. Op een dag neemt een busje hem mee naar het asiel. Saar wil Dog terug, maar dat vindt de baas van het asiel geen goed idee. In plaats van Dog krijgt Saar een goudvis mee, die ze minder aandacht hoeft te geven. Dog mag mee naar huis met het jongetje Maks die heel veel van Dog houdt. Vriendelijk en lichtvoetig geschreven, met korte zinnen en eenvoudige woorden. Met lieve en soms grappige kleurentekeningen. AVI-niveau M3. Leren lezen vanaf ca. 6 jaar. Marianne Witte (Texel, 1951) is een bekende Nederlandse jeugdauteur. Ze schreef vele boeken.

Over Marianne Witte

Marianne Witte (Texel, 1951) is een Nederlandse jeugdboekenschrijfster.

Biografie

Marianne Witte werd in 1951 geboren op Texel. Zij werkte in een boekwinkel, op een kinderdagverblijf, in een bibliobus en in een bibliotheek.

Sinds 1996 schrijft zij voor kinderen en publiceerde korte verhalen in o.a. Bobo, Okki en Taptoe. Verder verschenen bijdragen van haar hand in acht verhalenbundels van Uitgeverij Holland. Sinds 2008 schrijft ze voor Uitgeverij Kluitman boeken voor beginnende lezers.

Sinds 2016 schrijft ze prentenboeken en leesboeken voor 8+ voor uitgeverij De Vier Windstreken.

Haar boekdebuut maakte ze in 1998 met het prentenboek Dag Kinderdagverblijf, geïllustreerd door Jolet Leenhouts.

Voor volwassenen schrijft ze columns en korte verhalen.

Bibliografie

Suggesties