Boek
Nederlands

Poes Moos en de draak

Marianne Witte (auteur), Katrien van Schuylenbergh (illustrator)
Fin wordt zes jaar. Hij wil graag een draak. Poes Moos en kip Toos maken een draak. AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Dieren, Jarig zijn
Leesniveau
AVI M3, AVI 2
Titel
Poes Moos en de draak
Auteur
Marianne Witte
Illustrator
Katrien van Schuylenbergh
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, © 2016
28 p. : ill.
ISBN
9789020678246 (hardback)

Besprekingen

Onafhankelijk te lezen derde boekje over Poes Moos in de reeks 'Leren lezen met Kluitman'*, waarin het jongetje Fin eigenlijk de hoofdpersoon is. Hij is bijna jarig en heeft aan iedereen vaak laten weten dat hij een liefst een vuurspuwende draak wil krijgen. Uiteindelijk krijgt hij een 'knuffeldraak' van papa, een zelfgetimmerde rijdende draak van opa en een 'verklede en geverfde' draak van zijn pratende kip en poes. De vlotte tekst is verdeeld in tien korte hoofdstukjes en bestaat uit korte zinnen in fladderzetsel met eenlettergrepige woorden, AVI-M3. Het mooi vormgegeven boekje met stevig papier bevat veel vrolijke gekleurde, grafische illustraties en een aantrekkelijk omslag. De schutbladen tonen de drie dieren van Fin. Met een paars leeslint met het kunststof figuurtje van poes Moos eraan. Fin wordt 6 jaar, maar inhoudelijk is het verhaal eigenlijk op kleuterniveau. Met meelees-cd (ca. 40 min.) waarop het verhaal op AVI-niveau wordt voorgelezen. Grappig en goed bruikbaar voor beg…Lees verder

Over Marianne Witte

Marianne Witte (Texel, 1951) is een Nederlandse jeugdboekenschrijfster.

Biografie

Marianne Witte werd in 1951 geboren op Texel. Zij werkte in een boekwinkel, op een kinderdagverblijf, in een bibliobus en in een bibliotheek.

Sinds 1996 schrijft zij voor kinderen en publiceerde korte verhalen in o.a. Bobo, Okki en Taptoe. Verder verschenen bijdragen van haar hand in acht verhalenbundels van Uitgeverij Holland. Sinds 2008 schrijft ze voor Uitgeverij Kluitman boeken voor beginnende lezers.

Sinds 2016 schrijft ze prentenboeken en leesboeken voor 8+ voor uitgeverij De Vier Windstreken.

Haar boekdebuut maakte ze in 1998 met het prentenboek Dag Kinderdagverblijf, geïllustreerd door Jolet Leenhouts.

Voor volwassenen schrijft ze columns en korte verhalen.

Bibliografie