Boek
Nederlands

Poes Moos gaat naar school

Marianne Witte (auteur), Katrien van Schuylenbergh (illustrator)
+1
Poes Moos gaat naar school
×
Poes Moos gaat naar school Poes Moos gaat naar school
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Titel
Poes Moos gaat naar school
Auteur
Marianne Witte
Illustrator
Katrien van Schuylenbergh
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, 2015
29 p. : ill.
ISBN
9789020678093 (hardback)

Besprekingen

Fin heeft geen zin om naar school te gaan. Daarom ruilen Fin, poes Moos en kip Toos met elkaar. Moos gaat naar school, Fin naar het kippenhok om een ei te leggen en Toos gaat op jacht naar een muis. Een vlot leesbaar aanvankelijk leesboek op niveua AVI-M3: korte zinnen, die zonder hoofdletter steeds op een nieuwe regel beginnen, eenlettergrepige en klankzuivere woorden en een ruime, overzichtelijke bladspiegel. In de verschillende hoofdstukken verspringt het perspectief, omdat zowel Fin, Moos als Toos gevolgd worden. De vele kleurige tekeningen geven het boekje een aantrekkelijk uiterlijk. Verzorgde uitgave uit de reeks 'Leren lezen met Kluitman', uitgevoerd met een leeslint, waaraan een rubberen poesje bevestigd is. Eerder verscheen 'Poes Moos'. Met meelees-cd* (ca. 40 min.) waarop het verhaal op AVI-niveau wordt voorgelezen. Voor beginnende lezers vanaf ca. 6 jaar een leuk en aantrekkelijk verhaal.

Over Marianne Witte

Marianne Witte (Texel, 1951) is een Nederlandse jeugdboekenschrijfster.

Biografie

Marianne Witte werd in 1951 geboren op Texel. Zij werkte in een boekwinkel, op een kinderdagverblijf, in een bibliobus en in een bibliotheek.

Sinds 1996 schrijft zij voor kinderen en publiceerde korte verhalen in o.a. Bobo, Okki en Taptoe. Verder verschenen bijdragen van haar hand in acht verhalenbundels van Uitgeverij Holland. Sinds 2008 schrijft ze voor Uitgeverij Kluitman boeken voor beginnende lezers.

Sinds 2016 schrijft ze prentenboeken en leesboeken voor 8+ voor uitgeverij De Vier Windstreken.

Haar boekdebuut maakte ze in 1998 met het prentenboek Dag Kinderdagverblijf, geïllustreerd door Jolet Leenhouts.

Voor volwassenen schrijft ze columns en korte verhalen.

Bibliografie