Boek
Nederlands

Scarlet

Marissa Meyer (auteur), Sandra C. Hessels (vertaler)
+1
Scarlet
×
Scarlet Scarlet
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Scarlet gaat op zoek naar haar verdwenen grootmoeder en komt terecht bij de weinig betrouwbare straatvechter Wolf. Dan ontmoeten ze Cinder (het hoofdpersonage uit het eerste deel van de reeks). Het wordt een hevige strijd om uit handen te blijven van Selena, de slechte Lunar-koningin.
Titel
Scarlet
Auteur
Marissa Meyer
Vertaler
Sandra C. Hessels
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Scarlet
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2013
478 p.
ISBN
9789022328415 (paperback)

Besprekingen

Marissa Meyer begon met het schrijven van fan fiction maar publiceerde onlangs haar tweede boek. De serie 'Lunar Chronicles', waarvan aangekondigd is dat ze uit vier boeken zal bestaan, vertelt het verhaal van de cyborg Cinder, die ontdekt dat zij afkomstig is van een andere planeet.
Naast sciencefiction steunen de 'Lunar-chronicles' ook op sprookjes. Het eerste boek, Cinder, vertelt een bewerking van Assepoester. In Scarlet staat Roodkapje centraal. Meyer heeft al aangekondigd dat het derde boek Rapunzel en het vierde Sneeuwwitje als inspiratiebron heeft. De link met sprookjes blijkt vooral duidelijk uit de personages. De naam Cinder refereert zonder meer aan Cinderella en ook het gezin waarin zij leeft heeft veel gemeen met de thuissituatie van Assepoester. De verhaallijn daarentegen heeft nog maar weinig met de inhoud van het sprookje; een gemiste kans voor Meyer, die op intertekstueel vlak hier heel wat meer had kunnen bewerks…Lees verder
Scarlet gaat op zoek naar haar grootmoeder die onder verdachte omstandigheden is verdwenen. Wolf, een geheimzinnige, aantrekkelijke straatvechter die Scarlet schijnbaar toevallig ontmoet, lijkt meer te weten over haar verdwijning. Samen zetten ze Scarlets zoektocht voort, maar Scarlet weet niet of ze Wolf kan vertrouwen. Ondertussen ontsnapt Cinder, een cyborg en de dood gewaande prinses Selene van Lunar (een koninkrijk op de maan), samen met de knappe, arrogante kapitein Thorne uit de gevangenis. Scarlets zoektocht naar haar grootmoeder brengt haar op het pad van Cinder en samen moeten ze tot het uiterste gaan om niet in de handen van de valse en wrede Lunar-koningin te vallen. Tweede deel van de serie 'De Lunar-chronicles'*. Spannend, vlot lezend sciencefictionverhaal dat elementen uit het sprookje van Roodkapje bevat. De verhaallijn van Cinder, het hoofdpersonage uit het eerste deel van de reeks, en van Scarlet komen afwisselend aan bod, totdat ze op het einde van het boek samenkom…Lees verder

Scarlet

Scarlet Benoit is gefrustreerd dat de politie niets doet om haar vermiste grootmoeder terug te vinden. Wanneer ze de boodschap krijgt dat ze de zaak sluiten, zit er voor Scarlet niets anders op dan zelf op zoek te gaan. Al gauw blijkt dat Scarlets argwaan om de verdwijning van haar grootmoeder terecht is. Wolf, een jongenman die ze ontmoet heeft in de herberg waar ze fruit leverde, weet haar te vertellen dat haar oma gevangen genomen is door een heel gevaarlijke bende, de Orde van Parijs. Volgens Wolf zou Scarlets grootmoeder gevangen genomen zijn omdat men haar ervan verdenkt meer informatie te bezitten over de verdwenen prinses van Lunar, Selena.
Wolf was ooit zelf aangesloten bij deze bende maar kon zich niet meer vinden in hun ideeën en principes. Hij weet waar ze zich verschuilen en biedt zijn hulp aan om Scarlets grootmoeder te redden. Maar is deze hulp wel oprecht? Of schuilt er in Wolf een echte wolf met wolvenstreken?
Parallel met het verhaal van Scarlet vervolgen…Lees verder