Dvd
Engels
Titel
Camelot : de complete serie / created by Michael Hirst and Chris Chibnall
Scenarist
Michael Hirst Chris Chibnall
Componist
Mychael Danna 1958- Jeff Danna
Acteur
Joseph Fiennes Jamie Campbell Bower Claire Forlani Tamsin Egerton Eva Green
Taal
Engels
Uitgever
Dutch Filmworks, 2011
5 dvd-video's + boekje
Speelduur
564 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8715664089491

Besprekingen

Een internationaal geproduceerde televisieserie (2011), geïnspireerd op de Arthurlegende. Wanneer koning Uther overlijdt, haalt tovenaar Merlijn diens onwettige zoon Arthur naar het kasteel Camelot. Arthur's halfzuster Morgan, een tovenares, vindt echter dat zíj de wettige troonopvolger is. Samen met zijn pleegbroer Kay, een aantal getrouwe ridders en zijn geliefde Guinevere – de vrouw van een van hen – gaat Arthur de strijd aan om de troon. In de hoofdrollen Joseph Fiennes (Shakespeare in love; Goodbye Bafana) als Merlijn, Jamie Campbell Bower (Oorlogswinter; Twilight) als Arthur, Eva Green als Morgan en Tamsin Egerton als Guinevere. Een serie met veel geweld, bloed en seks. Gudo Tienhooven (Algemeen Dagblad 5-10-'11) schrijft: '(...) Met onder andere de mooie Jamie Campbell Bower als koning Arthur en Bondgirl Eva Green als de even sexy als sluwe Morgan zit dat wel snor.' Tien afleveringen met diverse extra's in een luxe uitgave met een boekje met achtergrondinformatie.

Over Michael Hirst

Michael Hirst (Bradford, 21 september 1952) is een Brits scenarioschrijver en producent. Hij schreef onder meer de films Elizabeth (1998) en Elizabeth: The Golden Age (2007) en de televisieseries The Tudors en Vikings.

Jeugd

Hirst bracht een goed deel van zijn jeugd door in Ilkley. Hij studeerde aan de London School of Economics, behaalde een graad in Engels en Amerikaanse literatuur aan de Universiteit van Nottingham en verdiepte zich in Henry James aan het Trinity College, Universiteit van Oxford.

Carrière

Hirst was de bedenker, de belangrijkste schrijver en uitvoerend producent van The Tudors. De serie vertelt het verhaal van koning Hendrik VIII en zijn zes vrouwen.

Lees verder op Wikipedia