Boek
Nederlands

Dante. 1

+1
Dante. 1
×
Dante. 1 Dante. 1
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Tegen alle verwachting in overleeft de slaaf Dante (ik-figuur) twee jaar in de ruimte op een afvalschip. Hij krijgt opnieuw een levensgevaarlijke opdracht: hij moet infiltreren in de elitekringen om de moord op een machtig Genoot te onderzoeken. Vanaf ca. 15 jaar.
Onderwerp
Slavernij, Overleven
Titel
Dante. 1
Auteur
Miriam Borgermans
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, © 2017
510 p.
ISBN
9789044831214 (hardback)

Besprekingen

Tweede deel in serie 'Slaves'*. Anno 2558 is de wereld zwaar overbevolkt, werk wordt gedaan door robots, men wordt in alles gecontroleerd door sociale media en telecommunicatie, banken en multinationals regeren de wereld, mensen zijn verdeeld in meesters en slaven. De Belgische auteur zet letterlijk en figuurlijk een beklemmend toekomstbeeld neer. Het eerste deel speelde zich af rond slavin Raven, verdacht van moord op een rijke Genoot. Dit deel wordt verteld door Trasjerslaaf Dante (ik-figuur). Na twee lange eenzame jaren in de ruimte met een ruimteafvalschip keert Dante terug op aarde. Hij had dit niet mogen overleven, dus krijgt hij opnieuw een levensgevaarlijke opdracht. Hij moet de moord op een machtig Genoot (waarvoor Raven is veroordeeld) onderzoeken. Daarvoor moet hij infiltreren in elitekringen in het mysterieuze Bastion. Elk hoofdstuk wordt afgewisseld met een overpeinzing door een machtig personage, dat bang is voor Dante. Beetje chaotisch verhaal met veel vreemde benaminge…Lees verder

Over Miriam Borgermans

Miriam Borgermans (Vught, 14 oktober 1965) is een Belgische schrijfster van kinder- en youngadultboeken. Op jonge leeftijd verhuisde het gezin naar België. Ze studeerde voor bio-ingenieur en heeft voor banken gewerkt. In 1995 kwam haar debuut uit: De wormenfabriek.

Borgmans is vooral bekend van haar boekenseries over Annabelleke (jeugd) en de serie Slaves (young adult).

In de serie van Annabelleke zijn drie boeken verschenen:

  • Stouter dan ooit
  • Het allerstoutste kindje ter wereld
  • Hoera voor Annabelleke

De illustraties zijn van Monique van den Hout. De boeken zijn vertaald in het Hongaars en Duits.

De serie Slaves bestaat steeds uit een tweetal boeken die elk dezelfde gebeurtenissen beschrijven, maar dan bezien vanuit een ander personage: afwisselend Raven en Dante. De eerste 8 delen zijn intussen verschenen.

Externe link

Lees verder op Wikipedia