Boek
Nederlands

Raven. 1

+1
Raven. 1
×
Raven. 1 Raven. 1
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar

Besprekingen

Het is het jaar 2558. Slavernij is heringevoerd en de maatschappij is opgedeeld in klassen. Raven is leerling op een Delicatus Slavenschool en wordt tegen alle verwachtingen in door een rijke Genoot gekocht. Maar dan wordt deze man vermoord en is zij hoofdverdachte. Het verhaal schetst een gruwelijk levendig beeld van de mensonterende levensomstandigheden en behandelwijze van de slaven, die met elke pagina weer erger blijken te zijn dan gedacht. Deze dystopische wereld lijkt op die in 'The Hunger Games'-reeks vanwege de tegenstelling tussen de spektakelbeluste rijken en de onderdrukte armen. Raven is, begrijpelijkerwijs, emotioneel beschadigd en heeft daardoor een gesloten persoonlijkheid. Ongeloofwaardig is het echter dat zij ondanks haar voortdurend afwijzende gedrag zo vaak hulp ontvangt. Sterk zijn de korte notities waar ieder hoofdstuk mee eindigt. Ze geven flarden veelzeggende of juist prikkelend vage informatie over de andere hoofdpersonen, die Raven op school moest achterlaten…Lees verder

Over Miriam Borgermans

Miriam Borgermans (Vught, 14 oktober 1965) is een Belgische schrijfster van kinder- en youngadultboeken. Op jonge leeftijd verhuisde het gezin naar België. Ze studeerde voor bio-ingenieur en heeft voor banken gewerkt. In 1995 kwam haar debuut uit: De wormenfabriek.

Borgmans is vooral bekend van haar boekenseries over Annabelleke (jeugd) en de serie Slaves (young adult).

In de serie van Annabelleke zijn drie boeken verschenen:

  • Stouter dan ooit
  • Het allerstoutste kindje ter wereld
  • Hoera voor Annabelleke

De illustraties zijn van Monique van den Hout. De boeken zijn vertaald in het Hongaars en Duits.

De serie Slaves bestaat steeds uit een tweetal boeken die elk dezelfde gebeurtenissen beschrijven, maar dan bezien vanuit een ander personage: afwisselend Raven en Dante. De eerste 8 delen zijn intussen verschenen.

Externe link

Lees verder op Wikipedia