Boek
Nederlands
Een sociaal medewerkster van een Engelse gevangenis begeleidt ex-gevangenen bij hun reïntegratie in de samenleving, maar als hun nieuwe identiteit gelekt wordt aan de families van de slachtoffers, zinnen die op wraak.
Titel
Oog om oog
Auteur
M.J. Arlidge
Vertaler
Mireille Vroege
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Eye for an eye
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, © 2023
587 p.
ISBN
9789022599594 (paperback)

Besprekingen

Een kloeke (587 blz.) thriller criminaliteit, identiteit en wraak. Het boek vertelt het verhaal van zes criminelen in Engeland die een nieuwe identiteit hebben gekregen van de overheid om een nieuwe start te maken. Echter, wanneer hun ware identiteit wordt gelekt aan de familieleden van hun slachtoffers, worden ze geconfronteerd met wraakzuchtige acties. De sociaal medewerkster Olivia, die de criminelen begeleidt bij hun reïntegratie, wordt ook meegezogen in deze gevaarlijk situatie. Vaardig, duister en toegankelijk geschreven. Let op: bevat scènes met expliciet geweld. M.J. Arlidge (Londen, 1974) is een internationaal bekende Britse schrijver, scenarioschrijver en televisieproducent. Hij schreef vele boeken. Zijn werk werd in meer dan vijftien landen uitgegeven.

Over M.J. Arlidge

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Mjpenguin

Matthew Arlidge (Londen, 10 oktober 1974), bekend onder zijn pseudoniem M.J. Arlidge, is een Engelse schrijver van thrillers.

Levensloop

Arlidge bracht in mei 2014 zijn eerste boek uit in Engeland met de titel Eeny Meeny. In januari 2015 werd in Nederland de Nederlandstalige versie van het boek uitgebracht onder de naam Iene miene mutte. Het boek bleek later de start van de Helen Grace-boekenserie, sinds juni 2022 bestaat de serie uit elf delen en twee korte bonusverhalen.

De meeste titels van de thrillers die Arlidge schrijft verwijzen naar bekende kinderliedjes.

In 2020 schreef Arlidge het kortverhaal Wat jij niet ziet, dat diende als geschenk voor de maand van het Spannende Boek in Nederland.

Bibliografie

  • Eeny Meeny (2014); verscheen in het Nederlands als Iene miene mutte (2015)
  • Pop Goes The Weasel…Lees verder op Wikipedia