Tijdens een reis naar een verre planeet ontwaken een man en een vrouw door een defect veel te vroeg uit hun kunstmatige slaap. Ze ontdekken dat het ruimteschip gerepareerd moet worden, anders zal het verongelukken.
Titel
Passengers
Regisseur
Morten Tyldum
Acteur
Jennifer Lawrence Chris Pratt
Componist
Thomas Newman 1955-
Taal
Engels
Uitgever
Sony Pictures Home Entertainment, © 2017
1 dvd-video
Oorspr. opname
2016
Speelduur
111 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits en andere talen Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels en andere talen
EAN
8712609648614

Besprekingen

Sciencefictionfilm van Morten Tyldum (The imitation game; Headhunters) met Jennifer Lawrence (The hunger games) en Chris Pratt (The magnificent seven). Een ruimteschip met 5000 passagiers is onderweg naar een verre planeet om een kolonie te stichten. De reis zal 120 jaar duren, maar door een meteorietenregen ontstaat na dertig jaar een defect waardoor één passagier, technicus Jim, uit zijn kunstmatige slaap ontwaakt. Na een jaar in eenzaamheid maakt hij ook schrijfster Aurora wakker, maar hij vertelt haar niet de waarheid. De twee ontdekken dat het ruimteschip gerepareerd moet worden, anders zal het verongelukken. De recensenten geven 2-4 sterren. VPRO Cinema (vpro.nl): '(...) Spannend uitgangspunt, uitgewerkt als oppervlakkig romantisch Kammerspiel met kunstmatige hindernissen. (...)' Floortje Smit (Volkskrant 22-12-'16): '(...) Chris Pratt heeft fijne chemie met Jennifer Lawrence. Het schip met al zijn snufjes is interessant, af en toe valt er wat te lachen. En als het moreel toch i…Lees verder

Over Morten Tyldum

CC BY 3.0 - Foto van/door Fade In Magazine

Morten Tyldum (Bergen, 19 mei 1967) is een Noors filmregisseur.

Biografie

Tyldum werd geboren in Noorwegen en volgde een opleiding aan de School of Visual Arts in New York. Hij wilde oorspronkelijk muzikant worden maar wijzigde zijn ambitie toen hij de filmschool begon te volgen. Eerst werkte hij voor televisie, muziekvideo’s, reclamefilms en kortfilms en werd in 1999 in Dagbladet genoemd als filmtalent van het jaar. Zijn eerste langspeelfilm Buddy was meteen succesvol en kreeg positieve kritieken en onderscheidingen waaronder de belangrijkste Noorse filmprijs Amandaprisen. Na enkele Noorse films regisseerde hij in 2014 zijn eerste Engelstalige film The Imitation Game, goed voor 39 filmprijzen en 96 -nominaties waaronder 8 Oscar-nominaties.

Tyldum woont momenteel in Beverly Hills met zijn vrouw Janne en hun kind en hebben ook nog steeds een verblijf in Noorwegen.

Lees verder op Wikipedia