Boek
Nederlands

De afrekening

Nelson DeMille (auteur), Ed van Eeden (vertaler)
Een Amerikaanse top-jurist haalt alles uit de kast om zijn ex-vrouw, een erfgename met wie hij weer een relatie heeft, te beschermen.
Titel
De afrekening
Auteur
Nelson DeMille
Vertaler
Ed van Eeden
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The Gate house
Editie
2
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2009
623 p. : ill.
ISBN
9789044325348 (paperback)

Besprekingen

De fans van thriller- en bestsellerauteur Nelson DeMille hebben lange tijd op het vervolg van Krachtmeting (The House of Books, 2002) moeten wachten, en de voorzetting en ontknoping in De afrekening zal alvast niet alle fans weten te bekoren.

John Sutters, de hoofd- en ik-persoon in deze thriller, trok de wijde wereld in nadat zijn adellijke echtgenote haar minnaar, tevens maffiakopstuk, had vermoord. Gedurende drie jaar zwalpte hij met zijn jacht over de wereldzeeën, en wat later bouwde hij in Londen een nieuw en succesvol leven op. Tien jaar later keert hij terug naar de plek die hem het nauwst aan het hart ligt en die hij halsoverkop verliet in Krachtmeting: Long Island, en meer bepaald De Goudkust, waar de happy few grote sier maken. Sutters, een wat romantisch en nostalgisch ingestelde persoonlijkheid, kan het verleden niet laten rusten en betrekt de portierswoning van Stanhope Hall, het imposante optrekje van zijn ex-vrouw, Susan Stanhope Sutter.
<…Lees verder
Tien jaar geleden is John Sutter gescheiden van zjn vrouw nadat zij haar maffiageliefde had doodgeschoten. Nu keert hij terug naar de plek op Long Island waar de aristocratie van New York woont. Hij wordt benaderd door Anthony Bellarosa, de zoon van de vermoorde maffiabaas en krijgt een lucratieve baan als advocaat aangeboden, net zoals hij dat vroeger van zijn vader is geweest. Het aanbod gaat echter vergezeld van een onuitgesproken dreiging jegens John en zijn ex-vrouw Susan, zodat John Sutter besluit aan alle dreiging een einde te maken. En behalve de maffiabaas weet hij nog wel iemand met wie hij een appeltje te schillen heeft. Een vermakelijke roman over afkeer van de arrogantie van de machtigen en rijken. De schrijver is meester in de ironie, die zich uit in het denken en spreken van de hoofdpersoon en in het blootleggen van de karakters van tegenstanders. Ook Amerikaanse gebruiken en gewoontes en de levensstijl van de rijken worden op de hak genomen. Daardoor zijn de ruim 600 p…Lees verder

Over Nelson DeMille

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Sandy DeMille (spouse)

Nelson Richard DeMille (23 augustus, 1943) is een Amerikaans auteur van thrillers. Hij is geboren in New York en woont tegenwoordig in Garden City, een stadje op Long Island. Hij studeerde af aan de Hofstra University en diende in de Vietnamoorlog.

Enkele romans van DeMille zijn ook onder pseudoniem verschenen, w.o. Jack Cannon, Kurt Ladner en Brad Matthews.

De romans van DeMille zijn veelal gesitueerd op of rondom Long Island, waaronder bijvoorbeeld Goudkust, Woord van eer en De crash.

De meer recentere titels verhalen over de protagonisten John Corey en Paul Brenner. Hoewel de verhalen los van elkaar staan, wordt er regelmatig verwezen naar gebeurtenissen en personages uit vroegere romans van DeMille, bijvoorbeeld Goudkust en Het internaat.

Bibliografie