Een jonge, gescheiden moeder maakt zich zorgen over het plotseling agressieve gedrag van haar dochtertje en denkt dat zij getuige is geweest van iets gewelddadigs.
Titel
Wie niet horen wil
Auteur
Nicci French
Vertaler
Eefje Bosch Mechteld Jansen Elise Kuip
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The unheard
Uitgever
Amsterdam: Ambo|Anthos, 2021 | Andere uitgaven
431 p.
ISBN
9789026355325 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

Tess probeert haar leven weer op pootjes te krijgen na de scheiding van haar man Jason. Samen willen ze dat hun dochtertje Poppy niet zal lijden onder de breuk. Inmiddels is Jason hertrouwd en ook Tess heeft een nieuwe vriend. Als Poppy terugkomt van een weekendje bij haar vader reageert ze anders dan normaal. Tess vindt een vreemde tekening in haar spulletjes. Met zwarte wasco heeft Poppy een figuurtje getekend dat van een toren springt. Poppy vertelt haar dat die dood moest. Navraag bij Jason levert niks op, volgens hem was er niets bijzonders gebeurd in het weekend. Dan begint Poppy op de peuterschool kinderen pijn te doen en vreemde scheldwoorden uit te slaan. Tess vindt het genoeg geweest, Poppy is getuige geweest van iets gewelddadigs, misschien wel moord. Als ook de politie niet wil helpen, gaat ze zelf op onderzoek uit. Nicci French behoeft geen lovende recensies meer, het schrijversechtpaar heeft zijn sporen allang verdiend. Ook deze spannende thriller klopt weer van alle kan…Lees verder

Was de driejarige getuige van een misdaad?

De nieuwe van Nicci French stelt als whodunit teleur.

Met hun serie over Frieda Klein veroorzaakte het echtpaar Nicci French een soort schisma onder de fans. De ene helft vond Klein onuitstaanbaar, de andere helft liep met haar weg. Sindsdien zijn ze weer terug met standalones, met in de hoofdrol jonge vrouwen die veelal zoekend door het leven gaan. Tess, uit Wie niet horen wil, woont alleen met haar dochtertje Poppy sinds de breuk met Poppy's vader. Alles lijkt prima tot de driejarige een tekening maakt van een vrouw die van een toren wordt gegooid. Geen tekening waar je als moeder blij van wordt. Ook begint het kind erg te vloeken en is bang. Tess vermoedt dat ze getuige is geweest van iets ernstigs en gaat op onderzoek uit. Is er in Londen onlangs een vrouw van grote hoogte naar beneden geduwd? En hoe weet Poppy dat? Tess schakelt vrienden en politie in, maar wordt weinig serieus genomen. Maar er is iets vreemds met dit boek. Het komt allemaal een beetje bekend voor en kenners van het werk van het echtpaar zien de dader waarschijnl…Lees verder

Over Nicci French

CC BY 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Nicci French is het pseudoniem van het Britse schrijversechtpaar Nicci Gerrard en Sean French, die samen psychologische thrillers schrijven. Ze trouwden in 1990 en hebben samen twee kinderen. Gerrard heeft ook nog twee kinderen uit haar eerste huwelijk.

Biografieën

Nicci Gerrard

Nicci Gerrard (10 juni 1958) groeide op in Worcestershire en studeerde Engelse literatuur aan de Universiteit van Oxford. Ze heeft les gegeven in Los Angeles en Londen, begon een tijdschrift voor vrouwen en werd freelance journalist. Ze trouwde en kreeg twee kinderen, maar dit huwelijk hield geen stand. Toen ze weer vrijgezel was, ontmoette ze Sean French. Ze ontmoette hem toen ze werkte voor de New Statesman.

Sean French

Sean French (28 mei 1959) werd geboren in Bristol en studeerde ook Engelse literatuur aan …Lees verder op Wikipedia