Blu-ray
Engels
Een onervaren medewerker van een platenmaatschappij moet een Engelse rockster op zijn retour naar Los Angeles zien te krijgen voor een comeback-optreden
Titel
Get him to the Greek / written and dir. by Nicholas Stoller
Regisseur
Nicholas Stoller
Componist
Lyle Workman
Acteur
Jonah Hill Russel Brand Elisabeth Moss 1982-
Taal
Engels
Uitgever
Universal Studios, 2010
1 blu-ray
Oorspr. opname
2010
Speelduur
ca. 109 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels en Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans en Engels voor slechthorenden
EAN
5050582805611

Besprekingen

Een komedie uit 2010 met in de hoofdrollen Jonah Hill (Superbad) en Russel Brand, die hetzelfde personage speelt als in de eerste film van regisseur Nicholas Stoller 'Forgetting Sarah Marshall', namelijk de ijdele en aan seks en drugs verslaafde rockster Aldous Snow. Aaron Greenberg (Hill) is een onervaren medewerker van een Amerikaanse platenmaatschappij die de opdracht krijgt Snow vanuit Engeland naar Los Angeles te brengen voor een comeback-optreden in The Greek Theater. Greenberg is een groot bewonderaar van Snow, maar de reis zit vol tegenslagen. Heidi Patalano (Metro 1-7-'10): '(...) Hill en Brand - beiden gezegend met veel charme - moesten het doen met een script vol matige grappen. 'Get him to the Greek' is zeker niet slecht, maar de film duurt veel te lang (...)'. Ab Zagt (Algemeen Dagblad 1-7-'10): '(...) een bij vlagen hilarische komedie. Brand weet zo'n rol lekker vet te spelen. (...) Dat ook de opgefokte wereld van de popsterren op de hak wordt genomen, is mooi meegenomen.'

Over Nicholas Stoller

Nicholas Stoller (Londen, 19 maart 1976) is een Brits-Amerikaans filmregisseur en scenarioschrijver. Stoller verwierf bekendheid als de regisseur van de komedie Forgetting Sarah Marshall en de sequel Get Him to the Greek.

Hij is de scenarist van Yes Man uit 2008. Hij schreef samen met Jason Segel het scenario voor The Muppets uit 2011, en samen met regisseur James Bobin het scenario voor de vervolgfilm Muppets Most Wanted uit 2014.

Samen met Jason Segel schreef hij ook het script voor The Five-Year Engagement, een film die hij vervolgens ook regisseerde en waarin Segel de hoofdrol op zich nam. In respectievelijk 2014 en 2016 was hij de regisseur van Bad Neighbours en Bad Neighbours 2: Sorosity Rising.

Filmografie

als regisseur