Boek
Nederlands

De eerste & laatste

Nora Roberts (auteur), Ingrid Zweedijk (vertaler)
De drie broers Montgomery werken hard om hun B & B op tijd klaar te krijgen. Bovendien moet Owen heel wat obstakels overwinnen als hij weer een relatie krijgt met zijn jeugdvriendinnetje.
Titel
De eerste & laatste
Auteur
Nora Roberts
Vertaler
Ingrid Zweedijk
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The last boyfriend
Parallelle titel
De eerste en laatste
Uitgever
[Amsterdam]: HarperCollins, 2017
350 p.
ISBN
9789402721904 (paperback)

Besprekingen

Tweede deel van een trilogie over de gebroeders Montgomery: Becket, Owen en Ryder. Samen runnen ze een bouwbedrijf en ontwikkelen ze projecten, waar ze zelf ook hard aan meewerken. De verbouw van een vervallen hotel tot een luxueuze Bed & Breakfast die in het eerste deel, ‘Voor nu & altijd’*, van start ging, is nu bijna klaar. Owen, de hoofdpersoon begint een volwassen relatie met zijn eerste vriendinnetje. Er zijn heel wat obstakels te overwinnen voordat kan blijken of zij ook de laatste zal zijn. Daarnaast krijgen de inrichting en opening van de B & B veel aandacht, evenals andere projecten die de broers en hun immer energieke moeder op stapel zetten. Het verhaal mist zowel vaart als diepgang, maar de onderhoudende schrijfstijl en levendige dialogen maken veel goed. Nora Roberts is al vele jaren een gewaardeerde en productieve schrijfster. Zij gebruikt graag een paranormaal element in haar boeken; ook in deze trilogie is dat het geval, maar aan het geheel voegt het weinig toe.

Over Nora Roberts

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Dev Librarian

Nora Roberts, geboren als Eleanor Marie Robertson (Silver Spring, Maryland, 10 oktober 1950) is een Amerikaanse romanschrijfster. Ze schreef meer dan tweehonderd romans, voornamelijk liefdesromans, waarvan wereldwijd 280 miljoen exemplaren zijn verkocht. Haar boeken zijn vertaald in meer dan dertig talen. Lifetime Television verfilmde een aantal van haar boeken — onder meer Midnight Bayou — onder de noemer Nora Roberts filmcollectie 2009.

Onder het pseudoniem J.D. Robb schreef ze ook 38 misdaadromans, de 'in Death' serie.

Bibliografie (selectie) onder pseudoniem J.D. Robb (thrillers)

Eve Dallas (boeken)

  • 01 Vermoord naakt (1995) Naked in death
  • 02 Vermoorde reputaties (1995) Glory in death
  • 03 Vermoorde schoonheid (1996) Immortal…Lees verder op Wikipedia