Een dief krijgt een opdracht die hem dwingt zijn geliefde te verlaten. Wanneer het hem niet lukt aan zijn opdrachtgever te ontkomen, is een confrontatie onvermijdelijk.
Titel
Nachtwerk
Auteur
Nora Roberts
Vertaler
Anne Jongeling Bep Fontijn
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Nightwork
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, copyright 2022
473 p.
ISBN
9789022595909 (paperback)

Besprekingen

Een kloeke (473 blz.) thriller over Harry Booth, een dief die al sinds zijn negende dingen steelt en geen andere manier van leven kent. In zijn zwerftocht door de Verenigde Staten neemt hij telkens een nieuwe identiteit aan. Zijn ontmoeting met Miranda Emerson zorgt ervoor dat hij zich eindelijk voor iemand open durft te stellen. Maar dan dwingt een misdadiger genaamd Carter Laporte hem het Baltimore Museum te beroven, een klus die ervoor zorgt dat hij Miranda moet verlaten. Hij weigert voor Laporte te werken, maar welke vermomming hij ook gebruikt, Laporte blijft hem achtervolgen. Een confrontatie is onvermijdelijk. 'Nachtwerk' is ongecompliceerd geschreven. Nora Roberts (Silver Spring, 1950) is (onder andere) schrijver, scenarist en zakenvrouw. Haar werk werd in meer dan dertig landen uitgegeven. Van haar ruim 230 titels werden al meer dan 500 miljoen exemplaren verkocht.

Over Nora Roberts

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Dev Librarian

Nora Roberts, geboren als Eleanor Marie Robertson (Silver Spring, Maryland, 10 oktober 1950) is een Amerikaanse romanschrijfster. Ze schreef meer dan tweehonderd romans, voornamelijk liefdesromans, waarvan wereldwijd 280 miljoen exemplaren zijn verkocht. Haar boeken zijn vertaald in meer dan dertig talen. Lifetime Television verfilmde een aantal van haar boeken — onder meer Midnight Bayou — onder de noemer Nora Roberts filmcollectie 2009.

Onder het pseudoniem J.D. Robb schreef ze ook 38 misdaadromans, de 'in Death' serie.

Bibliografie (selectie) onder pseudoniem J.D. Robb (thrillers)

Eve Dallas (boeken)

  • 01 Vermoord naakt (1995) Naked in death
  • 02 Vermoorde reputaties (1995) Glory in death
  • 03 Vermoorde schoonheid (1996) Immortal…Lees verder op Wikipedia