Boek
Nederlands

Sleutel tot het licht

Nora Roberts (auteur), Ingrid Zweedijk (vertaler)
Drie vrouwen die elkaar niet kennen krijgen de opdracht om na elkaar en binnen 28 dagen een sleutel te vinden waardoor de zielen van drie Keltische godendochters kunnen worden bevrijd.
Titel
Sleutel tot het licht
Auteur
Nora Roberts
Vertaler
Ingrid Zweedijk
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Key of light
Uitgever
[Amsterdam]: HarperCollins, 2017
350 p.
ISBN
9789402700183 (paperback)

Besprekingen

Drie vrouwen - Malory Price (manager van een galerie), Dana Steele (bibliothecaris) en Zoe McCourt (kapster, alleenstaande moeder) - die elkaar niet kennen, krijgen een geheimzinnige uitnodiging die hen samenbrengt naar een imposant landhuis bij Pleasant Valley. Van twee zonderlinge figuren krijgen ze de opdracht om de beurt in vier weken een sleutel te zoeken die op een glazen kist past waarin de drie zielen wonen van de dochters van een godenkoning. Lukt het hen dan krijgt elk een miljoen dollar. Malory is als eerste aan de beurt. De vrouwen krijgen hulp van een journalist en zijn twee vrienden. Wat volgt is een verhaal vol fantasie, magische krachten en de mysterieuze macht van een kwaadaardige Keltische god. Schoonheid, kennis en moed worden betekenisvolle woorden. Een roman met spanning, romantiek en magie. Eerste deel van ‘De Sleutel-trilogie’. Vrij kleine druk.

Over Nora Roberts

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Dev Librarian

Nora Roberts, geboren als Eleanor Marie Robertson (Silver Spring, Maryland, 10 oktober 1950) is een Amerikaanse romanschrijfster. Ze schreef meer dan tweehonderd romans, voornamelijk liefdesromans, waarvan wereldwijd 280 miljoen exemplaren zijn verkocht. Haar boeken zijn vertaald in meer dan dertig talen. Lifetime Television verfilmde een aantal van haar boeken — onder meer Midnight Bayou — onder de noemer Nora Roberts filmcollectie 2009.

Onder het pseudoniem J.D. Robb schreef ze ook 38 misdaadromans, de 'in Death' serie.

Bibliografie (selectie) onder pseudoniem J.D. Robb (thrillers)

Eve Dallas (boeken)

  • 01 Vermoord naakt (1995) Naked in death
  • 02 Vermoorde reputaties (1995) Glory in death
  • 03 Vermoorde schoonheid (1996) Immortal…Lees verder op Wikipedia