Boek
Nederlands

Anton kan toveren

Ole Könnecke (auteur), J.H. Gever (vertaler)
+1
Anton kan toveren
×
Anton kan toveren Anton kan toveren
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Anton kan toveren, maar op een andere manier dan iedereen denkt. Groot vierkant prentenboek met expressieve tekeningen in sobere kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Magie
Titel
Anton kan toveren
Auteur
Ole Könnecke
Vertaler
J.H. Gever
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Anton kann zaubern
Uitgever
Leuven: Davidsfonds/Infodok, 2007
[32] p. : ill.
ISBN
9789090213521

Besprekingen

Anton heeft een groot uitgevallen tulband op zijn hoofd en is ervan overtuigd dat hij nu kan toveren. Hij wil iets wegtoveren en begint met een boom. Dat blijkt een moeilijke klus, dus gaat hij op zoek naar iets kleiners: een vogeltje. Hij strekt opnieuw zijn handen, zijn hoed zakt tot op zijn neus en hij tovert. De vogel is weg! Nu is Anton er zeker van: hij kan het echt. Jammer genoeg gelooft zijn vriend Lucas hem niet en Anton besluit ook Lucas weg te toveren.

Enkele maanden geleden veroverden illusionisten het witte doek met films als The prestige en The illusionist. Dit boekje van Ole Könnecke over Anton sluit uitstekend aan bij deze trend en het hoeft geen betoog dat jonge kinderen houden van illusies, en hoe ze in elkaar steken. Anton kan toveren is dus een schot in de roos bij de beoogde doelgroep.

De cover van het boek spreekt onmiddellijk aan door de blinkende illustraties van Anton en het vogeltje, die als het ware oprijzen uit de matte, w…Lees verder
Anton heeft een echte toverhoed en dus wil hij toveren. De boom verdwijnt niet, maar het vogeltje wel. En Lucas ook! Anton kan toveren. Zijn vrienden geloven hem niet. Tot hij Laura's vogel terugtovert. Anton kan écht toveren! Zeer herkenbaar en humoristisch verhaal waar geen woord te veel in staat. Prachtig verzorgd prentenboek in groot formaat met heldere illustraties die in al hun eenvoud zeer krachtig zijn. De kleuren oker en oranje overheersen. Het omslag (okerkleurig met spotvernis; schutbladen zijn oranje) is al even krachtig. Leespluim september 2007 en Prentenboek van het Jaar 2009. Vanaf ca. 4 jaar.