Luisterboek
Nederlands
In een koperen burcht woont de oude koning Mansolein. Hij is zo oud, dat alleen een wondermiddel hem kan redden. Een dokter gaat op reis, op zoek naar het sleutelkruid, het wondermiddel. Onderweg stuurt hij de dieren, de inwoners van het koninkrijk, naar de koning. Zij moeten hem verhalen vertellen, om zijn hart te laten kloppen.
Titel
Het sleutelkruid
Auteur
Paul Biegel
Illustrator
Harmen van Straaten 1958-
Verteller
Gijs Scholten van Aschat
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2009
3 cd's
Speelduur
3,5 uur
ISBN
9789047608516

Besprekingen

Integrale weergave van het gelijknamige boek*, voorgelezen door acteur Gijs Scholten van Aschat. Terwijl de wonderdokter op zoek gaat naar het sleutelkruid om het zieke hart van koning Mansolein te genezen, stuurt hij de dieren die hij tegenkomt naar de koperen burcht. Daar moeten ze de koning een verhaal vertellen om zijn hart op gang te houden. Vrolijke en droevige verhalen over vriendschap, trouw en slimheid. Haas, wolf, leeuw, ezel, konijn en al die andere dieren leven in volmaakte vrede samen in het paleis. Intussen verloopt de tocht van de wonderdokter niet zonder problemen. Prachtig zijn de dieren getypeerd, zowel in de verhalen die ze vertellen als de taal waarin ze die vertellen. Voor liefhebbers van sprookjesachtige verhalen en door de afgeronde verhalen een ideaal luisterboek vanaf ca. 8 jaar.

Over Paul Biegel

Paulus Johannes (Paul) Biegel (Bussum, 25 maart 1925 – Laren, 21 oktober 2006) was een Nederlandse schrijver, die vooral bekendheid geniet vanwege zijn kinderboeken. Voor zijn werk ontving hij onder meer twee Gouden Griffels, vier Zilveren Griffels en een nominatie voor de Hans Christian Andersenprijs.

Biegel, de jongste zoon in een gezin van negen kinderen, groeide op in Bussum en Amsterdam. Als kind toonde hij meer interesse in buiten spelen dan in lezen, maar hij hield wel van de sprookjes van de gebroeders Grimm en de verhalen van Jules Verne. Het eerste verhaal van zijn eigen hand, getiteld De ontevreden kabouter, werd gepubliceerd in het dagblad De Tijd toen de schrijver veertien jaar oud was. Na een mislukte poging om een carrière als pianist te beginnen, vertrok Biegel naar de Verenigde Staten. Daar schreef hij stukken voor The Knickerbocker Weekly. Na zijn terugkeer een jaar later werkte hij onder meer als redacteur voor de AvrobodeLees verder op Wikipedia