Dvd
Engels

The last of us. Saison 1

Pedro Pascal (acteur), Bella Ramsey (acteur)
Twintig jaar na een wereldwijde infectie met een schimmel krijgt een overlever de opdracht de jonge Ellie uit een quarantainezone te smokkelen.
Extra onderwerp
Bekroonde films
Titel
The last of us. Saison 1
Acteur
Pedro Pascal Bella Ramsey
Taal
Engels
Parallelle titel
The last of us
Uitgever
Warner Bros. Entertainment, © 2023
4 dvd-video's
Oorspr. opname
2023
Speelduur
9 x 60 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Italiaans, Spaans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Spaans, Italiaans, Zweeds, Noors, Fins, Deens, Engels en Italiaans voor slechthorenden HBO productie Gebaseerd op de gelijknamige videogame
EAN
5051888263303

Besprekingen

Post-apocalyptische dramaserie. The Last of Us speelt zich af 20 jaar nadat de moderne beschaving is vernietigd. Joel, een geharde overlever, wordt ingehuurd om Ellie, een 14-jarig meisje, uit een onderdrukkende quarantainezone te smokkelen. Wat begint als een kleine klus wordt al snel een brute en hartverscheurende reis als ze beiden de VS moeten doorkruisen en op elkaar zijn aangewezen om te overleven. IMDb-score: 8,8/10.

Over Pedro Pascal

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Pedro Pascal (Santiago, 2 april 1975) is een Chileens-Amerikaans acteur.

Carrière

Pascal werd geboren in Santiago, Chili en kort na zijn geboorte verliet zijn familie Chili na de militaire coup van Augusto Pinochet. Zijn familie kreeg politiek asiel in Denemarken. Hij groeide op in Orange County en San Antonio, Texas en woont sinds 1993 in New York. Hij studeerde drama aan Tisch School of the Arts.

Pascal begon zijn carrière in televisieseries, zoals Buffy the Vampire Slayer, The Good Wife, Homeland en The Mentalist. Hij is ook verschenen in veel toneelstukken op Broadway en Off-Broadway.

In 2014 had Pascal een terugkerende rol als Oberyn Martell in het vierde seizoen van Game of Thrones. In 2015 speelde hij de rol van de Amerikaanse DEA-agent Javier Peña in de Netflix-serie Narcos.

In 2017 speelde hij de rol van Agent Whiskey in de film…Lees verder op Wikipedia