Zoey Redbird, de nieuwe hoge priesteres. Ze krijgt het meteen moeilijk, want Neferet is terug en heeft het Huis van de Nacht van de Andere Wereld in haar greep. Vanaf ca. 15 jaar.
Onderwerp
Vampiers
Titel
Bemind
Auteur
Phyllis Christine Cast Kristin Cast
Vertaler
Henny Van Gulik
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Loved
Uitgever
Houten: Van Goor, © 2017
331 p.
ISBN
9789000357758 (paperback)

Besprekingen

Zoey Redbird, de nieuwe hoge priesteres van de Noord Amerikaanse Hoge Raad van Vampiers, wordt 18 en zal dit vieren met haar vrienden in Tulsa. Voorafgaand aan deze gebeurtenis wordt ze door Kalona bezocht en krijgt ze een boodschap mee: Neferet is terug en heeft het Huis van de Nacht van de Andere Wereld in haar greep. Zoey besluit om samen met haar vrienden een beschermlaag te creëeren over Tulsa, maar deze mislukt. Er ontstaat een gat waardoor de poort van de Andere Wereld zich opent naar hun wereld. Vampier-zombies ontsnappen en zaaien dood en verderf. Zoey weet niet wat ze nu nog kan doen om de orde te herstellen. Fantasievol, vlot leesbaar en avontuurlijke verhaal, vooral bedoeld voor fans van de twaalfdelige serie 'Het Huis van de Nacht'. Het verhaal gaat verder waar deze serie eindigde. Het boek verschijnt tien jaar na het eerste deel van die serie. Een vervolg is in de maak. Vanaf ca. 15 jaar.

Over Phyllis Christine Cast

Phyllis Christine Cast (ook P. C. Cast; * 1960 in Watseka, Illinois) is een Amerikaanse schrijfster van romantiek en fantasy. Cast is in Nederland en Vlaanderen vooral bekend om haar 'Het huis van de nacht'-serie, die ze samen met haar dochter Kristen Cast geschreven heeft. In de Verenigde Staten is ze ook bekend om haar eigen boekenseries: Goddess Summoning en Partholon.

Carrière

Casts eerste boek, Goddes by Mistake, werd voor het eerst uitgebracht in 2001 en won verschillende prijzen, evenals haar daaropvolgende boeken. In 2005 zijn Cast en haar dochter samen aan de 'Het huis van de nacht'-serie beginnen te schrijven. Het succes van deze boekenserie is mede te danken aan de toentalige populariteit van vampierliteratuur (Stephenie Meyers Twilight-serie). In maart 2009 bereikte het vijfde deel van de serie, Onveilig, de nummer 1-positie op de bests…Lees verder op Wikipedia