Boek
Nederlands

Eva, één uit de godvergeten duizend

Rik Devillé (auteur)
+1
Eva, één uit de godvergeten duizend
×
Eva, één uit de godvergeten duizend Eva, één uit de godvergeten duizend

Eva, één uit de godvergeten duizend

Eva Demoor (1935-2022) werd als 14-jarig meisje aangerand door een pater. Niet de geestelijke werd veroordeeld en gestraft, wel zijzelf. Er werd haar ‘ontucht en landloperij’ ten laste gelegd en ze werd tot haar 21 in tuchthuizen opgesloten.

Dat vreselijke onrecht droeg ze haar hele leven mee. Ze getuigde er op indrukwekkende wijze over in de televisiereeks Godvergeten.

Rik Devillé

Titel
Eva, één uit de godvergeten duizend
Auteur
Rik Devillé
Taal
Nederlands
Uitgever
Gent: Borgerhoff & Lamberigts, 2023
142 p. : ill.
ISBN
9789464778342 (paperback)

Over Rik Devillé

Rik Devillé (Halle, 1944) is een Vlaamse priester en activist.

Opleiding en werk

In 1963 begon hij aan zijn priesteropleiding aan het grootseminarie van Mechelen. In 1969 werd hij tot priester gewijd en was pastoor in Buizingen en in Lot. Sinds 2009 is hij met pensioen.

Hij was leraar godsdienst aan het Heilig-Hartinstituut van Halle. Hij is oprichter van de Vlaamse werkgroep Mensenrechten in de Kerk (WMK) en medeoprichter van het Europese netwerk Kirche im Aufbruch, van We are Church en van Droits et Libertés dans les Eglises. In zijn boek De laatste dictatuur (1992) klaagde hij de machtsstructuren van de katholieke kerk aan. Hij levert erin een pleidooi voor een terugkeer naar de kerk gebaseerd op de eerste eeuwen van het christendom. Ook hekelt hij de discriminatie van de vrouw in de kerk en neemt geen blad voor de mond, als hij het heeft over allerlei historische feiten uit de …Lees verder op Wikipedia