Titel
The Northman / directed by Robert Eggers ; written by Robert Eggers and Sjón
Regisseur
Robert Eggers
Scenarist
Sjón
Acteur
Alexander Skarsgård Nicole Kidman Claes Bang Anya Taylor-Joy Ethan Hawke 1970- Björk 1965- Willem Dafoe
Taal
Engels
Uitgever
Universal, © 2022
1 dvd-video
Oorspr. opname
2022
Speelduur
131 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Italiaans, Engels voor slechthorenden
EAN
5053083247690

Besprekingen

The Northman, de nieuwe film van de visionaire regisseur Robert Eggers (The Lighthouse, The Witch), is een heroïsch actie-epos over een jonge Vikingprins en zijn missie om de moord op zijn vader te wreken. De sterrencast bestaat onder meer uit Alexander Skarsgård, Nicole Kidman, Claes Bang, Anya Taylor-Joy, Ethan Hawke, Björk en Willem Dafoe. IMDb score: 7.2/10

Over Robert Eggers

CC BY 2.0 - Foto van/door anna Hanks from Austin, Texas, USA

Robert Neil Eggers (Lee (New Hampshire), 7 juli 1983) is een Amerikaans filmregisseur, scenarioschrijver en production designer.

Biografie

Robert Eggers werd in 1983 geboren als de zoon van Walter Eggers en Kelly Houston. Hij groeide op in het dorpje Lee in de staat New Hampshire. Hij heeft twee broers, Max en Sam. In 2001 verhuisde hij naar New York om er een acteeropleiding te volgen.

Filmografie

In de jaren 2000 schreef en regisseerde Eggers enkele korte films, waaronder Hansel and Gretel (2007) en The Tell-Tale Heart (2008). Nadien werkte hij enkele jaren als production designer mee aan verscheidene korte films en de langspeelfilm Spirit Cabinet (2013).

In 2015 maakte hij met de horrorfilm The Witch zijn officieel debuut als regisseur en scenarioschrijver. De film kreeg overwegend positieve recensies van de Amerikaanse filmpers en was met een opbr…Lees verder op Wikipedia