Strip
Nederlands

De fluisteraarsoorlog

Robert Kirkman (scenarist), Charlie Adlard (illustrator)
LEES DE SUCCESVOLLE STRIPREEKS DIE DE TV-HIT INSPIREERDE! De oorlog tegen de Fluisteraars barst in alle hevigheid los. Aan beide kanten zijn doden gevallen en de strijdende partijen liggen op ramkoers. Maar waar Rick de inwoners van de gemeenschappen nog tot een echt leger moet smeden, hebben de Fluisteraars hun troefkaart al achter de hand. Ze hebben de controle over een wandelende natuurkracht:
Onderwerp
Zombies
Titel
De fluisteraarsoorlog
Scenarist
Robert Kirkman 1978-
Illustrator
Charlie Adlard
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The whisperer war
Uitgever
's-Hertogenbosch: Silvester, 2020
[136] p. : ill., z/w
ISBN
9789463065146 (hardback)

Besprekingen

Deel 27 uit een horrorserie over een wereld vol mensenetende zombies, en vijfde deel over een naburige groep overlevers, de Fluisteraars, ditmaal in de hoofdrol. Negan komt met het hoofd van Alfa, oud-leidster van de Fluisteraars, terug naar de nederzetting Hilltop. Nu onder leiding van de reusachtige Bèta hebben die echter minstens duizend zombies gemobiliseerd en vallen ze aan, ook met brand stichtende pijlen. Met moeite organiseert Rick samenwerking tussen zijn verdedigers uit verschillende nederzettingen met die van Hilltop. Ze splitsen zich om te paard delen van de horde zombies te kunnen wegleiden en afslachten. Negan komt tot enkele diepgaande inzichten, en mede door zijn suïcidale vechtlust wordt ook het centrum van de aanval afgeslagen. Ondertussen is wel heel Hilltop in vlammen opgegaan. Wordt vervolgd. Met een Eisner Award in 2010 en sindsdien een tv-serie in vele landen is 'Walking Dead' een successtory. Realistisch tekenwerk, licht schematisch, vanuit sterk wisselende hoe…Lees verder

Over Robert Kirkman

CC BY 3.0 - Foto van/door Nightscream

Robert Kirkman (Richmond, 30 november 1978) is een Amerikaanse comicschrijver, het meest bekend van zijn werk aan The Walking Dead, Invincible, Ultimate X-Men en Marvel Zombies. Hij heeft ook samengewerkt met Image Comics mede-oprichter Todd McFarlane voor de stripreeks Haunt. Hij is een van de vijf eigenaren van Image Comics.

Carrière

Kirkmans eerst stripboek Battle Pope, een superheldparodie die hij samen heeft gemaakt met tekenaar Tony Moore, werd in 2000 gepubliceerd.

In 2003 begon Kirkman samen met Cory Walker de stripserie Invincible. In 2005 maakte Paramount Pictures bekend dat zij de rechten van de serie hadden opgekocht om er een speelfilm van te maken. Hierbij werd Kirkman ingehuurd om het scenario voor de film te schrijven. Kort na de lancering van de stripserie Invincible in 2003 begon Kirkman s…Lees verder op Wikipedia