Strip
Nederlands

De nieuwe wereld

Robert Kirkman (scenarist), Charlie Adlard (illustrator)
Dankzij Eugene hebben Rick en de bewoners van Alexandria contact gelegd met een andere gemeenschap in de buurt. Dat betekent niet alleen nieuwe uitdagingen en nieuwe vrienden, maar ook nieuwe problemen en misschien zelfs nieuwe vijanden. Want in die andere gemeenschap gaan de zaken er anders aan toe dan Rick gewend is. Het is een nieuwe wereldorde… kan hij die accepteren?
Onderwerp
Zombies
Titel
De nieuwe wereld
Scenarist
Robert Kirkman 1978-
Illustrator
Charlie Adlard
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
New world order
Uitgever
's-Hertogenbosch: Silvester, 2023
[136] p. : ill., z/w
ISBN
9789463062664 (hardback)

Besprekingen

Een strip uit de serie ‘Walking Dead’. Dankzij Eugene hebben Rick en de bewoners van Alexandria contact gelegd met een andere gemeenschap in de buurt. Dat betekent niet alleen nieuwe uitdagingen en nieuwe vrienden, maar ook nieuwe problemen en misschien zelfs nieuwe vijanden. Want in die andere gemeenschap gaan de zaken er anders aan toe dan Rick gewend is. Het is een nieuwe wereldorde... Kan hij die accepteren? Ballonstrip met realistische zwart-witillustraties. Vanaf ca. 15 jaar en ouder. Robert Kirkman (Lexington, 1978) is een bekende schrijver, scenarioschrijver, televisieproducent en filmproducent. Zijn werk werd in meer dan vijftien landen uitgegeven. Vervolg op 'Over grenzen gaan' (2020)*.

Over Robert Kirkman

CC BY 3.0 - Foto van/door Nightscream

Robert Kirkman (Richmond, 30 november 1978) is een Amerikaanse comicschrijver, het meest bekend van zijn werk aan The Walking Dead, Invincible, Ultimate X-Men en Marvel Zombies. Hij heeft ook samengewerkt met Image Comics mede-oprichter Todd McFarlane voor de stripreeks Haunt. Hij is een van de vijf eigenaren van Image Comics.

Carrière

Kirkmans eerst stripboek Battle Pope, een superheldparodie die hij samen heeft gemaakt met tekenaar Tony Moore, werd in 2000 gepubliceerd.

In 2003 begon Kirkman samen met Cory Walker de stripserie Invincible. In 2005 maakte Paramount Pictures bekend dat zij de rechten van de serie hadden opgekocht om er een speelfilm van te maken. Hierbij werd Kirkman ingehuurd om het scenario voor de film te schrijven. Kort na de lancering van de stripserie Invincible in 2003 begon Kirkman s…Lees verder op Wikipedia