Strip
Nederlands

Geen weg terug

Robert Kirkman (scenarist), Charlie Adlard (illustrator)
LEES DE SUCCESVOLLE STRIPREEKS DIE DE TV-HIT INSPIREERDE! Rick heeft Carl en Lydia mee teruggekregen uit het gebied van de Fluisteraars. Pas op de terugweg ontdekt hij dat Alpha, de leider van deze gevaarlijke outsiders, de drukke jaarmarkt in Alexandria heeft gebruikt voor het maken van een statement. Ze heeft een grens getrokken en een bloederige waarschuwing afgegeven. Iedereen roept om wraak.
Onderwerp
Zombies
Titel
Geen weg terug
Scenarist
Robert Kirkman 1978-
Illustrator
Charlie Adlard
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
No Turning Back
Uitgever
's-Hertogenbosch: Silvester, 2017
[136] p. : ill., z/w
ISBN
9789463062299 (hardback)

Besprekingen

Deel 25 uit een doorlopende horrorserie over een wereld vol mensenetende zombies. De gruwelijke slachting van een vijftiental geliefden wordt door de bewoners van de 'safe zones' als oorlogsverklaring ervaren. De roep om wraak op de zogenoemde Fluisteraars leidt tot geweldige spanningen binnen de nederzettingen, waarbij Rick’s leiderschap niet alleen op de proef gesteld, maar ook betwist wordt. Het komt zelfs tot een vechtpartij met zijn vriendin Maggie. Ten einde raad vraagt Rick advies aan zijn aartsvijand Negan, levenslang gevangen (enkele afleveringen geleden) wegens misdaden tegen de menselijkheid. Later vindt Carl zijn vader, meer dood dan levend, na een aanslag op zijn leven. Desondanks, of misschien wel hierdoor, verenigt Rick eenieder voor de onvermijdelijk komende strijd. Met een Eisner Award in 2010 en een tv-serie (op FOX) in vele landen is 'Walking Dead' een successtory. Realistisch tekenwerk, licht schematisch, vanuit sterk wisselende hoek, in grijstinten. De serie, die …Lees verder

Over Robert Kirkman

CC BY 3.0 - Foto van/door Nightscream

Robert Kirkman (Richmond, 30 november 1978) is een Amerikaanse comicschrijver, het meest bekend van zijn werk aan The Walking Dead, Invincible, Ultimate X-Men en Marvel Zombies. Hij heeft ook samengewerkt met Image Comics mede-oprichter Todd McFarlane voor de stripreeks Haunt. Hij is een van de vijf eigenaren van Image Comics.

Carrière

Kirkmans eerst stripboek Battle Pope, een superheldparodie die hij samen heeft gemaakt met tekenaar Tony Moore, werd in 2000 gepubliceerd.

In 2003 begon Kirkman samen met Cory Walker de stripserie Invincible. In 2005 maakte Paramount Pictures bekend dat zij de rechten van de serie hadden opgekocht om er een speelfilm van te maken. Hierbij werd Kirkman ingehuurd om het scenario voor de film te schrijven. Kort na de lancering van de stripserie Invincible in 2003 begon Kirkman s…Lees verder op Wikipedia