Strip
Nederlands

Rust in vrede

Robert Kirkman (scenarist), Charlie Adlard (illustrator)
De komst van Rick en de andere bewoners van Alexandria heeft een diepe ontevredenheid blootgelegd en door de sociale ongelijkheid lopen de spanningen hoog op. Ballonstrip in zwart-wit. Vanaf ca. 15 jaar en ouder.
Onderwerp
Zombies
Titel
Rust in vrede
Scenarist
Robert Kirkman 1978-
Illustrator
Charlie Adlard
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Rest in peace
Uitgever
's-Hertogenbosch: Silvester, 2023
[136] p. : ill., z/w
ISBN
9789463065108 (hardback)

Besprekingen

Stripverhaal over een dystopische wereld waarin zombies de aarde teisteren en de overgebleven, ongeïnfecteerde mensen moeten vechten om te overleven. In het Gemenebest slaat de vlam in de pan. De komst van Rick en de andere bewoners van Alexandria heeft een diepe ontevredenheid blootgelegd en door de sociale ongelijkheid lopen de spanningen hoog op. Bevat gewelddadige en bloedige scènes. Ballonstrip met realistische zwart-witillustraties. Geschikt vanaf 15 jaar en ouder. Deze strip is deel 32 van de serie: 'Walking Dead'. Vervolg op 'Het verrotte systeem' (2023)*

Over Robert Kirkman

CC BY 3.0 - Foto van/door Nightscream

Robert Kirkman (Richmond, 30 november 1978) is een Amerikaanse comicschrijver, het meest bekend van zijn werk aan The Walking Dead, Invincible, Ultimate X-Men en Marvel Zombies. Hij heeft ook samengewerkt met Image Comics mede-oprichter Todd McFarlane voor de stripreeks Haunt. Hij is een van de vijf eigenaren van Image Comics.

Carrière

Kirkmans eerst stripboek Battle Pope, een superheldparodie die hij samen heeft gemaakt met tekenaar Tony Moore, werd in 2000 gepubliceerd.

In 2003 begon Kirkman samen met Cory Walker de stripserie Invincible. In 2005 maakte Paramount Pictures bekend dat zij de rechten van de serie hadden opgekocht om er een speelfilm van te maken. Hierbij werd Kirkman ingehuurd om het scenario voor de film te schrijven. Kort na de lancering van de stripserie Invincible in 2003 begon Kirkman s…Lees verder op Wikipedia