Als het Witte Huis in Washington wordt aangevallen door geheimzinnige paramilitairen moet een toevallig daar met zijn dochter aanwezige veiligheidsexpert zowel zijn dochter, als de president en de gehele Verenigde Staten zien te redden.
Titel
White house down
Regisseur
Roland Emmerich
Componist
Thomas Wanker Harald Kloser
Acteur
Channing Tatum Jamie Foxx
Taal
Engels
Uitgever
Sony Pictures Home Entertainment, © 2014
1 dvd-video
Oorspr. opname
2013
Speelduur
126 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits en andere talen Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels en andere talen
EAN
8712609603699

Besprekingen

Amerikaanse thriller/actiefilm uit 2013 van Roland Emmerich (The Day after tomorrow; Independence Day), met Channing Tatum, Jamie Foxx, Maggie Gyllenhaal e.a. John Gale neemt, na een mislukt sollicitatiegesprek als beveiliger in het Witte Huis, zijn dochter mee op een rondleiding door het Witte Huis. Juist op dat moment wordt het bouwwerk aangevallen door geheimzinnige paramilitairen. Cale moet nu niet alleen zijn dochter zien te redden, maar ook de president en de gehele Verenigde Staten. De recensenten van de landelijke dagbladen zijn gematigd positief en geven allen 3 (van 5) sterren. Belinda van de Graaf (Trouw 12-9-'13): (...) de aanval komt van binnenuit. Het maakt deze bommen- en granatenfilm, die ons op de rand van een nucleaire oorlog brengt maar natuurlijk eindigt met de Stars & Stripes, interessanter dan de reguliere Hollywoodwaar.' Ab Zagt (Algemeen Dagblad 26-9-'13): '(...) een niet altijd even geloofwaardige actiefilm, waarin het ook met Jamie Foxx als president goed kom…Lees verder

Over Roland Emmerich

CC BY-SA 2.5 - Foto van/door Franz Richter (User:FRZ)

Roland Emmerich (Stuttgart, 10 november 1955) is een Duitse filmregisseur en -producent, vooral bekend om zijn sciencefictionfilms. Zijn films hebben wereldwijd meer dan $ 3 miljard opgebracht.

Levensloop

Emmerich is geboren in de deelstaat Baden-Württemberg. In zijn jeugd schilderde hij en maakte hij ook sculpturen. Tijdens zijn studie aan de filmschool in München moest hij een film maken genaamd Das Arche Noah Prinzip die voor het eerst te zien was tijdens het filmfestival van Berlijn in 1984. De film werd een groot succes en de rechten ervan werden verkocht aan meer dan twintig landen. Hij richtte zijn eigen productiebedrijf op genaamd Centropolis Film Productions (nu Centropolis Entertainment) en begon met het regisseren van bovennatuurlijke fantasyfilms in het Duits. Zijn eerste Engelstalige film, Moon 44, uit de negentiger jaren, werd direct op video uitgebracht in de Verenigde Staten met daarin Dean Devlin.

Lees verder op Wikipedia