Boek
Nederlands

Door het sleutelgat

Ruth Ware (auteur), Hanneke van Soest (vertaler)
Een jonge vrouw aanvaardt een functie als nanny bij een ogenschijnlijk perfect gezin en dito huis in Schotland. Maar schijn bedriegt.
Titel
Door het sleutelgat
Auteur
Ruth Ware
Vertaler
Hanneke van Soest
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The turn of the key
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2020
310 p.
ISBN
9789024588596 (paperback)

Besprekingen

Rowan Caine (27) schrijft vanuit de gevangenis brieven aan een advocaat in de hoop dat deze haar huidige advocaat wil vervangen. Ze wordt beschuldigd van moord op een achtjarig meisje en zoekt iemand die haar gelooft. Ze heeft veel moeite gedaan om een baan als nanny te bemachtigen bij een architectenechtpaar in Schotland met vier dochters. Er is van alles niet pluis: het huis is te ‘smart’, de vader probeert haar te versieren, de ouders vertrekken al na een dag, eerdere nanny’s zijn overhaast vertrokken, spullen verdwijnen, er zijn spookachtige geluiden, de kinderen gedragen zich tegenstrijdig, er zijn eerder doden gevallen rond het huis, Rowan heeft een haat-liefdeverhouding met de kinderen, etc. Psychologische thriller met naar het einde toe (te?) veel verrassende wendingen en een schokkende twist waardoor de lezer op het puntje van de stoel blijft zitten. De auteur is een meester in het opbouwen van spanning middels kleine en wat grotere details. Als Ruth Warburton schreef ze vijf…Lees verder

Over Ruth Ware

CC BY 3.0 - Foto van/door Librairie Mollat

Ruth Ware (Londen, 26 september 1977), alias voor Ruth Warburton, is een Brits schrijfster van psychologische thrillers. Twee van haar boeken, In a dark, dark wood en The woman in cabine 10, stonden in de top-10-bestsellerslijst van The Sunday Times en The New York Times. Om haar misdaadromans te onderscheiden van haar fictieboeken voor adolescenten, die ze schreef onder haar eigen naam Ruth Warburton, koos ze voor het pseudoniem Ruth Ware.

Biografie

Ruth Ware werd geboren in 1977 en groeide op in het Britse Lewes (East Sussex). Ze studeerde Engels aan de Universiteit van Manchester, waar ze gefascineerd raakte door Oud- en Middelengelse teksten. Vooraleer ze aan haar schrijverscarrière begon, werkte ze als serveerster, boekenverkoopster en publiciste. Ze verbleef een tijd in Parijs (Frankrijk), waar ze Engels als vreemde taal doceerde. Ware woont in de buurt van Brighton.

Lees verder op Wikipedia