Boek
Nederlands

Jippie! : een humeurig sprookje

Sanne Rooseboom (auteur), Annet Schaap (illustrator)
+1
Jippie! : een humeurig sprookje
×
Jippie! : een humeurig sprookje Jippie! : een humeurig sprookje
In de reeks:
Jippie!; 1
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Prinsesje Super woont in Jippie, het land waar iedereen altijd vreselijk blij is. Altijd. Super is de enige in Jippie die af en toe moppert en een slecht humeur heeft. Zou er nog iemand bestaan die dat ook heeft? Voorlezen vanaf ca. 7 jaar.
Titel
Jippie! : een humeurig sprookje
Auteur
Sanne Rooseboom
Illustrator
Annet Schaap
Taal
Nederlands
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2016
112 p. : ill.
ISBN
9789000348367 (hardback)

Besprekingen

Het 10-jarige prinsesje Super woont in Jippie, het land waar iedereen altijd vreselijk blij is. Altijd. Maar Super is de enige in Jippie die af en moppert en een slecht humeur heeft. Zou er nog iemand bestaan die dat ook heeft? Ze reist af naar Grom, het land waar iedereen altijd humeurig is. En helaas, ook in het paleis waar de prinsen Rot en Ramp wonen, vindt ze niemand die last van buien heeft. Totdat ze bij een molen de muzikale Max ontmoet. Hij is net als Super dan weer eens blij, dan weer eens boos. En samen leefden ze nog lang en gelukkig. Dit humeurige sprookje leest als een trein, laat je voortdurend glimlachen en zit vol humor en grappige uitspraken. De woordkeus is in vlotte spreektaal, wat veel herkenning oproept. Het sprookje is bij uitstek geschikt om kleine dingen geweldig te vergroten, zoals bepaalde vrolijke of boze buien, waar iedereen wel eens last van heeft. Een heerlijk verhaal vol ridders, kastelen, prinsen en prinsesjes, lakeien en gewone mensen. Meer informatie…Lees verder

Jippie!

Prinses Super woont in Jippie. In Jippie is iedereen altijd happy ... iedereen behalve Super. De prinses wordt er zelfs gek van ... altijd gelukkig en blij zijn, dat kan toch niet. Het wordt nog erger wanneer Joris verliefd op haar wordt. Hij is immers de meest happy jongen die er in Jippie rondloopt. In Jippie is het de gewoonte dat men elkaar al op jonge leeftijd ten huwelijk vraagt. Het echte huwelijk vindt dan plaats zodra het koppel volwassen is. Super ziet dat niet zitten. Ze heeft een maand de tijd om iemand anders te zoeken. Haar man moet volgens haar iemand zijn die af en toe wel eens moppert, net zoals zij. De kans dat ze zo’n man in Jippie zal vinden is zo goed als onbestaande. Ondertussen heeft Supers mama verklapt dat ze haar 'moppereigenschap' van haar overgrootvader heeft geërfd. Hij woonde in Grom. Super weet dus waar ze heen moet. 

Samen met lakei Rolf vertrekt ze op reis en gaat ze op zoek naar een mogelijke partner. Na een paar tussenstops komt het duo…Lees verder

Over Sanne Rooseboom

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Sanne Rooseboom

Sanne Rooseboom (Utrecht, 1979) is een Nederlands kinderboekenschrijver.

Rooseboom werkte tien jaar als journalist voor onder meer dagblad De Pers, Vrij Nederland, HP/De Tijd en radiozender SublimeFM. In die periode was ze onder meer correspondent in Londen. Ze was op Twitter actief als een van de Kortschrijvers, auteurs die dagelijks een verhaal schrijven van 140 tekens. Rooseboom woont in Rotterdam met haar echtgenoot en kinderen.

Haar boek 'Mot en de metaalvissers' stond in 2023 op de shortlist van De Boon, een Vlaamse literatuurprijs. Het boek werd ook genomineerd voor de Woutertje Pieterse Prijs 2023.

Bibliografie

  • Het Ministerie van Oplossingen (uitgeverij Van Goor, 2016)
  • Jippie! Een humeurig sprookje (uitgeverij Van Holkema en Warendorf, 2016)
  • Jippie! En de ridders van Hak (uitgeverij Van Holkema en Warendorf, 2017)
  • Het Ministerie …Lees verder op Wikipedia