Een Argentijnse aristocrate wordt door haar ouders voor een abortus naar Europa gestuurd. Twintig jaar later keert ze vanwege een dramatische gebeurtenis terug naar haar geboorteland.
Titel
Onder de ombu-boom
Auteur
Santa Montefiore
Vertaler
Karien Gommers Hanneke van Soest
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Meet me under the ombu tree
Editie
24
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2013 | Andere uitgaven
479 p.
ISBN
9789022556511 (paperback) 9789022568811 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Sofia, dochter van de Ierse Anna Melody O'Dwyer en de Argentijn Paco Solanas, groeit op in hun ranch Santa Catalina. Ze is een echte Argentijnse met een vurig karakter en een voorliefde voor de pampa en paarden. Ze rijdt als de beste en is zelfs met polo de jongens te slim af. Haar moeder wil van haar een echte dame maken, maar slaagt hier niet in waardoor ze steeds kritischer en afwijzender wordt t.o.v. haar dochter. Sofia denkt dat haar moeder enkel interesse heeft voor haar broers, zodat ze nog tegendraadser wordt. Ze beseft niet dat Anna in werkelijkheid jaloers is op haar omdat ze een goede band heeft met haar vader en grootvader terwijl ze zelf het contact dreigt te verliezen. Anna vindt het vreselijk dat Sofia, in tegenstelling tot haarzelf, zich echt thuisvoelt in Argentinië. Zelf heeft ze heimwee naar Ierland en heeft ze een hekel aan paarden. Omdat ze krampachtig probeert aan het Argentijnse gezinsleven deel te nemen, verliest ze een deel van haar persoonlijkheid, waardoor z…Lees verder
De levenslustige Argentijnse Sofia uit een gegoed milieu wordt verliefd op haar neef Santi. Als ze zwanger raakt, wordt ze door haar ouders naar Europa gestuurd. Sofia staat het kind af voor adoptie. Zowel Sofia als Santi blijven hun liefde koesteren, maar omdat alle contact verbroken is (een zus van Santi verbrandt de brieven), geven ze uiteindelijk de hoop op om elkaar nog ooit te zien. Beiden trouwen en stichten een gezin. Als de zus van Santi op sterven ligt, gaat Sofia echter terug naar Argentinië. Het blijkt dat hun liefde helemaal nog niet gedoofd is, maar uiteindelijk moeten ze toegeven dat een gezamenlijke toekomst niet meer mogelijk is. Dit romantische verhaal over een verboden liefde speelt voor een deel in Argentinië en voor een deel in Engeland. Zowel Sofia als Santi kunnen hun eerste liefde niet vergeten en dat dreigt een belemmering te worden voor een nieuwe relatie. Een verhaal vol romantiek, die mede gevoed wordt door de prachtige beschrijvingen van het Argentijnse la…Lees verder

Over Santa Montefiore

CC BY 3.0 - Foto van/door Paul Van Welden

Santa Montefiore, geboren als Santa Palmer-Tomkinson (Winchester, 2 februari 1970), is een Brits schrijfster.

Privé

Montefiore is de dochter van Charles Palmer-Tomkinson en Patricia Palmer-Tomkinson, en zus van Tara Palmer-Tomkinson. Haar vader vertegenwoordigde zijn land met skiën op olympisch niveau tijdens de Olympische Winterspelen van 1964. Haar familie is meer dan dertig jaar bevriend met prins Charles.

Voordat ze Spaans en Italiaans studeerde aan de Universiteit van Exeter, werkte ze een jaar op een Argentijnse ranch. Voordat ze terugkeerde naar het Verenigd Koninkrijk, woonde ze in de jaren negentig jarenlang in Buenos Aires. Vier van haar boeken spelen zich af in Argentinië.

Ze is getrouwd met auteur en historicus Simon Sebag Montefiore, met wie ze twee kinderen heeft. Voor hun huwelijk bekeerde Montefiore zich tot het jodendom.

Bibliografie…Lees verder op Wikipedia