Frances, een vrouw van middelbare leeftijd met twee kinderen, trekt haar leven en huwelijk in twijfel. Ze ontdekt al snel dat een nieuwe start moeilijker is dan gedacht.
Titel
Divorce. Season 1
Acteur
Sarah Jessica Parker Thomas Haden Church
Taal
Engels
Uitgever
HBO, © 2017
2 dvd-video's
Oorspr. opname
2016
Speelduur
10 x 25 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits, Tsjechisch, Pools Ondertiteling: Nederlands, Frans, Duits, Tsjechisch, Deens, Fins, Noors, Pools, Grieks, Turks, Engels voor slechthorenden
EAN
5051889597339

Besprekingen

Seizoen 1 van een HBO comedy-serie, geschreven door Sharon Horgan (Pulling) met Sarah Jessica Parker in haar eerste hoofdrol na 'Sex and the city', nu twaalf jaar geleden. Parker speelt de rol van Frances, een vrouw van middelbare leeftijd met twee kinderen die haar leven en huwelijk in twijfel trekt. Al snel ontdekt ze dat een nieuwe start moeilijker is dan gedacht. Telkens als zij en haar man Robert definitief een punt achter hun relatie willen zetten, komt er iets tussen. Andere rollen zijn voor Thomas Haden Church als Robert en Molly Shannon en Talia Balsam als vriendinnen van Frances, ook gescheiden. De stad New York is opnieuw het decor van de serie. Tien afleveringen.

Over Sarah Jessica Parker

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door MiamiFilmFestival

Sarah Jessica Parker (Nelsonville (Ohio), 25 maart 1965) is een Amerikaans televisie- en filmactrice. Ze won in zowel 2000, 2001, 2002 als 2004 een Golden Globe en in 2004 ook een Emmy Award voor haar hoofdrol als Carrie Bradshaw in de Amerikaanse serie Sex and the City.

Carrière

Parker was het vierde van acht kinderen. Al van kinds af aan volgde ze zang- en danslessen. In 1976 verhuisde het gezin naar New Jersey, kort nadat Sarah Jessica een rol had gekregen in haar eerste Broadway-musical, The Innocents. Ze ging tot 1982 naar de Dwight Morrow High School in Englewood, New Jersey terwijl ze al enkele rollen in theaterproducties neerzette. In dat jaar kreeg ze haar eerste tv-rol aangeboden bij de Amerikaanse zender CBS in de sitcom Square Pegs. Nadat ze afgestudeerd was, besloot ze zich ten volle op haar acteercarrière te storten. Ze speelde mee in films als Footloose…Lees verder op Wikipedia