Boek
Nederlands

Daar is mijn hart

Stefan Boonen (auteur), Ann De Bode (illustrator)
+1
Daar is mijn hart
×
Daar is mijn hart Daar is mijn hart
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Gevoelig prentenboek over een mama met een hartaandoening. Dit ben ik. Daar, waar mijn vinger wijst, is mijn hart. Hoor je het? Voel je het? Zal ik je het verhaal vertellen van mijn hart? Van mij en mijn hart. Goed, luister maar. Er was eens ... Er was eens een hart met een deukje.
Onderwerp
Hartziekten
Titel
Daar is mijn hart
Auteur
Stefan Boonen
Illustrator
Ann De Bode
Taal
Nederlands
Uitgever
Eke: De Eenhoorn, 2022
[36] p. : ill.
ISBN
9789462916210 (hardback)

Besprekingen

Een moeder vertelt haar zoontje het verhaal van het litteken op haar borst. Het verhaal van haar hart met een deukje, waarmee ze ondanks dat heel veel van hem kan houden. In verhalende vorm komen allerlei kanten van een hartafwijking aan de orde. Dat het vervelend is om je anders te voelen en niet alles te kunnen. Dat het naar is om altijd bezorgde ouders te hebben. Maar ook dat het handig kan zijn om je hart de schuld te geven als je geen zin hebt in de afwas. Dat een kamp met kinderen die hetzelfde hebben heerlijk kan zijn. En dat een hart met een deukje heel goed verliefd kan worden. De gekleurde prenten in dit boek vullen een of twee bladzijden en de vrij lange teksten staan erover of ernaast afgedrukt. Boosheid, plezier en acceptatie, allerlei emoties passeren de revue en dit boek is een prima uitgangspunt voor een gesprek over het hebben van een hartafwijking. Achterin staat informatie over Hartekinderen VZW, een vereniging voor jonge mensen met een hartafwijking en hun familie…Lees verder

Over Stefan Boonen

CC BY 3.0 - Foto van/door Stefan Boonen

Stefan Boonen (Hamont, 28 oktober 1966) is een Vlaams kinderboekenschrijver.

Levensloop

Boonen volgde een opleiding schrijnwerkerij en daarna bijzondere jeugdzorg. Nadat hij zijn burgerdienst had vervuld, trok hij naar Leuven, waar hij ging werken als opvoeder in de bijzondere jeugdzorg. Sinds 1999 is hij fulltime schrijver.

In 2000 verscheen zijn eerste boek, het voorleesboek Hoor je me!. Sindsdien heeft hij tientallen titels op zijn naam geschreven, voor kinderen tussen 3 en 15 jaar. Hij schrijft zowel prentenboeken, voorleesboeken als leesboeken. Ook de genres waarin hij schrijft zijn uiteenlopend. Hij schrijft zowel spannende/avontuurlijke/grappige boeken als verhalen over ernstige thema's. Meerdere boeken werden vertaald, enkele bewerkt voor theater of televisie.

Naast kinderboeken werkt Boonen mee aan theaterprojecten en was hij de bezieler van het literaire tijdschrift Zulma. Stefan Boonen was e…Lees verder op Wikipedia