Boek
Nederlands

Wat kiest Pieter : een vogelspin of een struisvogel?

Stefan Boonen (auteur), Ivan & Ilia (illustrator)
+1
Wat kiest Pieter : een vogelspin of een struisvogel?
×
Wat kiest Pieter : een vogelspin of een struisvogel? Wat kiest Pieter : een vogelspin of een struisvogel?

Wat kiest Pieter : een vogelspin of een struisvogel?

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Pieter wil graag een dag oppassen op een dier uit de dierentuin. Maar hij kan niet kiezen tussen struisvogel Piep of vogelspin Sandra. Grappig verhaal dat halverwege verder gaat in twee delen, die je los van elkaar kunt lezen, op halve bladzijden. AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.
Leesniveau
AVI M4, AVI 4
Titel
Wat kiest Pieter : een vogelspin of een struisvogel?
Auteur
Stefan Boonen
Illustrator
Ivan & Ilia
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2021
43 p. : ill.
ISBN
9789048738625 (hardback)

Besprekingen

De dierentuin wordt opgeknapt en de dieren moeten daarom een dagje uit logeren. Pieter wil ook graag een dier in huis nemen, maar mag dat niet van zijn moeder. Toch gaat hij kijken en ziet dan dat Sandra, een vogelspin, en Piep, een struisvogel, over zijn. Zal hij een dier meenemen en welk dier dan? Als Pieter gevraagd wordt zijn keuze te maken, volgen er twee aparte verhalen, die los van elkaar te volgen zijn omdat de pagina's vanaf daar horizontaal doormidden zijn gesneden. In het bovenste verhaal neemt Pieter struisvogel Piep mee, in het onderste verhaal vogelspin Sandra. Beiden verhalen zijn op een halve pagina afgedrukt en onafhankelijk van elkaar te lezen. De tekst is geschreven op niveau AVI-M4, waarbij iedere korte zin met een hoofdletter op een nieuwe regel begint en geen moeilijk te lezen of te begrijpen woorden of begrippen bevat. De tekst staat in een ruime bladspiegel in kleurige illustraties. Deel uit de nieuwe serie ‘Geknipt voor jou’*, waarin tegelijkertijd nog twee de…Lees verder

Over Stefan Boonen

CC BY 3.0 - Foto van/door Stefan Boonen

Stefan Boonen (Hamont, 28 oktober 1966) is een Vlaams kinderboekenschrijver.

Levensloop

Boonen volgde een opleiding schrijnwerkerij en daarna bijzondere jeugdzorg. Nadat hij zijn burgerdienst had vervuld, trok hij naar Leuven, waar hij ging werken als opvoeder in de bijzondere jeugdzorg. Sinds 1999 is hij fulltime schrijver.

In 2000 verscheen zijn eerste boek, het voorleesboek Hoor je me!. Sindsdien heeft hij tientallen titels op zijn naam geschreven, voor kinderen tussen 3 en 15 jaar. Hij schrijft zowel prentenboeken, voorleesboeken als leesboeken. Ook de genres waarin hij schrijft zijn uiteenlopend. Hij schrijft zowel spannende/avontuurlijke/grappige boeken als verhalen over ernstige thema's. Meerdere boeken werden vertaald, enkele bewerkt voor theater of televisie.

Naast kinderboeken werkt Boonen mee aan theaterprojecten en was hij de bezieler van het literaire tijdschrift Zulma. Stefan Boonen was e…Lees verder op Wikipedia