Boek
Nederlands

Capitool, Colosseum, Campo De’Fiori – al duizenden jaren lang toon Rome haar grazia en grandezza tegen een klassieke achtergrond, op markten en pleinen, soms zelfs in een stadion.

In de Marco Polo reisgids Rome worden zes wijken beschreven: Het Antieke Rome, Zuidelijk Centro Storico, Noordelijk Centro Storico, Het Pauselijke Rome, Trastevere & Testaccio en Buiten het Centrum.

Onderwerp
Rome ; reisgidsen
Titel
Rome
Auteur
Swantje Strieder
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Editie
25ste herz. dr.
Uitgever
Houten: Van Reemst, 2012
156 p. : ill. + kaart
ISBN
9789000308712 (paperback)

Besprekingen

De bekende Marco-Polo reisgidsen zijn in 2009 in een nieuw jasje gestoken. De compacte gidsjes, gewijd aan de meest populaire toeristische bestemmingen, zijn weinig veranderd. Het formaat is hetzelfde gebleven maar de vormgeving is wat eigentijdser geworden. Er is voor een kleiner lettertype gekozen dat echter nog wel duidelijk leesbaar is. De gids begint met een lijstje hoogtepunten en een korte inleiding op de Italiaanse stad. Daarna volgt een korte opsomming in woord en beeld van hotspots voor de trendgevoelige toerist en een typering in trefwoorden. Na een agenda, informatie over de keuken en winkelen begint het gidsgedeelte met informatie over bezienswaardigheden, accommodatie, hotels, 'insidertips' èn tips voor reizigers met een bescheiden beurs. De gids besluit met praktische informatie. Voor lange teksten hoeft de Marco-Polo gebruiker niet bang te zijn: een tekstblokje is zelden langer dan 10 regels. Een overzichtelijke en compacte gids die mede door een flink aantal kleurenfo…Lees verder