Boek
Nederlands

Schaduw me ; Onthul me

Tahereh Mafi (auteur), Sandra C. Hessels (vertaler)
+1
Schaduw me ; Onthul me
×
Schaduw me ; Onthul me Schaduw me ; Onthul me
In de reeks:
Touching Juliette; 4,5 ; 5,5
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Keerdruk met twee verhalen vanuit Kenji (ik-persoon). Hij probeert het evenwicht te vinden tussen zijn vriendschap met Juliette en zijn verantwoordelijkheid als leider van het verzet tegen Het Herstel. Vanaf ca. 15 jaar.
Bevat
Schaduw me
Onthul me
Titel
Schaduw me ; Onthul me
Auteur
Tahereh Mafi
Vertaler
Sandra C. Hessels
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Shadow me ; Reveal me
Uitgever
[Alkmaar]: Blossom Books, 2019
75, 83 p.
Aantekening
Keerdruk Tahereh Mafi schreef twee korte verhalen vanuit het perspectief van het personage Kenji. Deze novellen spelen zich af tussen deel 4 en 5 (Schaduw me), en tussen deel 5 en 6 (Onthul me) in.
ISBN
9789463491648 (paperback)

Besprekingen

Omkeerboek met twee korte novelles, behorend bij de ‘Touching Juliette-serie, waarin vijf delen plus enkele 'tussendelen' verschenen. Deze twee verhalen zijn niet te begrijpen zonder de eerdere delen te hebben gelezen. De serie speelt zich af in een toekomstige dystopische wereld. In deze twee verhalen ligt het perspectief niet bij Juliette, maar bij Kenji. In andere boeken is hij vooral grappig en lief, maar nu piekert hij ook erg veel. ‘Schaduw me’ speelt zich af tijdens de kritieke slotfase van ‘Heel me’* (deel 4) en ‘Onthul me’ vertelt Kenji's verhaal in deel 5, ‘Weersta me’**. Fans van de serie zullen de twee verhalen (respectievelijk 75 en 83 bladzijdes) zeker willen lezen (gepresenteerd als deel 4,5 en 5,5), maar het is niet noodzakelijk om het zesde en laatste deel van de serie te begrijpen. Wordt gevolgd door ‘Verbeeld me’ (2020)***. Vanaf ca. 15 jaar.

Over Tahereh Mafi

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Rhododendrites

Tahereh Mafi (Connecticut, 1988) is een Iraans-Amerikaans schrijfster van sciencefiction- en fantasyboeken.

Biografie

Tahereh Mafi werd in 1988 geboren in een klein dorp in Connecticut als jongste van vijf kinderen en heeft vier oudere broers. Haar ouders zijn Iraanse immigranten. Op twaalfjarige leeftijd verhuisde de familie naar Noord-Californië en twee jaar later naar Orange County. Mafi studeerde eerst af aan de University High School in Irvine (Californië) en later aan de Soka University of America in Aliso Viejo (Californië). Ze heeft een grote talenkennis en beheerst in verschillende mate acht verschillende talen. Ze studeerde een semester in Barcelona, waarbij ze zich op de Spaanse literatuur toelegde.

Haar debuutroman Shatter Me, werd gepubliceerd op 15 november 2011. In haar Touching Juliette-serie, sciencefictionromans in een dystopische toekomst, volgden nog vier boeken. In augustus 20…Lees verder op Wikipedia