Boek
Nederlands

Verbeeld me

Tahereh Mafi (auteur), Sandra C. Hessels (vertaler)
+1
Verbeeld me
×
Verbeeld me Verbeeld me
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Juliette en Warner zijn ontsnapt uit Oceanie͏̈, waar Het Herstel aan de macht is. Ze zijn herenigd met de overige leden in Vrijplaats, maar ze kunnen niet lang genieten van hun rust. Emmaline, de zus van Juliette, is nog in handen van Het Herstel. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Verbeeld me
Auteur
Tahereh Mafi
Vertaler
Sandra C. Hessels
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Imagine me
Uitgever
[Alkmaar]: Blossom Books, © 2020
451 p.
ISBN
9789463491907 (hardback)

Besprekingen

Nadat Juliette en Warner Oceanië, waar Het Herstel aan de macht is, ontvlucht zijn, worden ze herenigd met de overige leden in Vrijplaats. Erg lang kunnen ze daar niet van genieten, want zolang Het Herstel Emmaline (de zus van Juliette, die krachten heeft waardoor ze iedereen kan doden), nog in zijn macht heeft, is Juliette en dus ook de rest van de wereld in gevaar. Gedachtes en herinneringen zijn cursief gedrukt. Hoofdstukken dragen de namen van de hoofdpersoon uit het betreffende hoofdstuk. In de tekst worden veelvuldig moeilijke woorden gebruikt als seismisch, psycho-kinetisch. Je moet als lezer je gedachten er goed bijhouden, vanwege de flash-backs en de grote hoeveelheid namen en familiebanden. Na vijf boeken en vier novelles, als halve delen benoemd, is dit het niet zelfstandig te lezen, laatste deel van een serie die ooit als trilogie werd aangekondigd en met minder delen had toegekund. Voor fans van de serie. Vanaf ca. 15 jaar.

Over Tahereh Mafi

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Rhododendrites

Tahereh Mafi (Connecticut, 1988) is een Iraans-Amerikaans schrijfster van sciencefiction- en fantasyboeken.

Biografie

Tahereh Mafi werd in 1988 geboren in een klein dorp in Connecticut als jongste van vijf kinderen en heeft vier oudere broers. Haar ouders zijn Iraanse immigranten. Op twaalfjarige leeftijd verhuisde de familie naar Noord-Californië en twee jaar later naar Orange County. Mafi studeerde eerst af aan de University High School in Irvine (Californië) en later aan de Soka University of America in Aliso Viejo (Californië). Ze heeft een grote talenkennis en beheerst in verschillende mate acht verschillende talen. Ze studeerde een semester in Barcelona, waarbij ze zich op de Spaanse literatuur toelegde.

Haar debuutroman Shatter Me, werd gepubliceerd op 15 november 2011. In haar Touching Juliette-serie, sciencefictionromans in een dystopische toekomst, volgden nog vier boeken. In augustus 20…Lees verder op Wikipedia