Boek
Nederlands

Verwoest me

Tahereh Mafi (auteur), Merel Leene (vertaler)
+1
Verwoest me
×
Verwoest me Verwoest me
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Titel
Verwoest me
Auteur
Tahereh Mafi
Vertaler
Merel Leene
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Destroy me
Editie
1
Uitgever
Alkmaar: Blossom, 2012
128 p.
Aantekening
Als deel 1,5 een vervolg van Vrees me en gevolgd door Breek me
ISBN
9789020679632 (hardback)

Besprekingen

Warner, de niets en niemand ontziende leider van sector 45, is door Juliette verwond. Alles wordt in werking gesteld om Julliette en haar twee handlangers te pakken. Warners vader en opperbevelhebber van 'Het Herstel', is naar Sector 45 gekomen om de fouten van zijn zoon te corrigeren en, zo blijkt, Juliette te doden. Dit is een novelle die tussen het eerste en het tweeede deel van de trilogie over Juliette gelezen kan worden, maar niet echt deel uitmaakt van de trilogie. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Warner, die geterroriseerd wordt door z'n vader en wiens opvoeding gericht was op macht en pijn; medelijden is uit den boze en vernederen een groots machtsmiddel. Je komt meer te weten van Juliettes overlevingsstrategieën en Warners fascinatie voor haar, die overgaat in pure liefde. Hetzelfde beeldende taalgebruik als in het eerste deel, 'Vrees me',* niet altijd even toegankelijk voor iedereen. Een welkome aanvulling over de karakters en achtergronden. Het blijft e…Lees verder

Verwoest me

'Verwoest me' is het deel 1,5 in de 'Touching Juliette'-trilogie. Het fascinerende boek 'Verwoest me' speelt zich af na 'Vrees me' en voor 'Breek me'. Het verhaal tussen de regels, het verhaal vanuit het perspectief van Warner, de meedogenloze leider van sector 45. Vanaf het moment dat Juliette hem neerschiet, neemt Warner de lezer mee in zijn hoofd ... We ervaren een herkenbare, maar andere stijl dan het eerste boek. Het eerste boek weerspiegelde chaos, angst, onzekerheid. Een stijl die het karakter van Juliette typeerde. In dit deel zien we meer zelfzekerheid, orde, … helemaal aangepast aan het karakter van Warner.
Warners falen komt al snel ter ore van zijn vader. Deze is de opperbevelhebber van ‘Het Herstel!, voor wie Warner een onderdanige angst vertoont. Warner kan aan hem niet zijn ware gevoelens en plannen over Juliette laten merken. We leren zijn menselijke kant kennen. Alsook de reden waarom hij Juliette zo graag levend terug wil krijgen.
Het boek is weer even me…Lees verder

Over Tahereh Mafi

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Rhododendrites

Tahereh Mafi (Connecticut, 1988) is een Iraans-Amerikaans schrijfster van sciencefiction- en fantasyboeken.

Biografie

Tahereh Mafi werd in 1988 geboren in een klein dorp in Connecticut als jongste van vijf kinderen en heeft vier oudere broers. Haar ouders zijn Iraanse immigranten. Op twaalfjarige leeftijd verhuisde de familie naar Noord-Californië en twee jaar later naar Orange County. Mafi studeerde eerst af aan de University High School in Irvine (Californië) en later aan de Soka University of America in Aliso Viejo (Californië). Ze heeft een grote talenkennis en beheerst in verschillende mate acht verschillende talen. Ze studeerde een semester in Barcelona, waarbij ze zich op de Spaanse literatuur toelegde.

Haar debuutroman Shatter Me, werd gepubliceerd op 15 november 2011. In haar Touching Juliette-serie, sciencefictionromans in een dystopische toekomst, volgden nog vier boeken. In augustus 20…Lees verder op Wikipedia