Boek
Nederlands

Weersta me

Tahereh Mafi (auteur), Sandra C. Hessels (vertaler)
+1
Weersta me
×
Weersta me Weersta me
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Na haar mislukte poging als opperbevelhebber, wordt Juliette vastgehouden op een basis ver van sector 45. Terwijl ze eenzaamheid en martelingen probeert te doorstaan, moet ze ook haar herinneringen op een rijtje zien te krijgen. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Weersta me
Auteur
Tahereh Mafi
Vertaler
Sandra C. Hessels
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Defy me
Uitgever
[Alkmaar]: Blossom Books, © 2019
334 p.
ISBN
9789463492119 (hardback)

Besprekingen

Na haar mislukte poging om sector 45 te leiden, wordt Juliette vastgehouden door haar 'ouders', gemarteld en er wordt getracht haar geheugen te wissen. Zal ze ooit haar oude vrienden terug zien? Vijfde deel uit de 'Touching Juliette-serie'*, die niet te begrijpen is zonder de eerdere delen te hebben gelezen. Steeds duidelijker wordt wat het Herstel is, wie er voor verantwoordelijk is en welke duistere praktijken deze mensen eropna houden. Net als in de vorige delen wordt het verhaal verteld vanuit verschillende personages. Je moet als lezer je gedachten er goed bijhouden, vanwege de flash-backs en de grote hoeveelheid namen en familiebanden. Fans van deze serie zullen dit deel zeker willen lezen; maar het had in verkorte versie bij het vorige deel kunnen zitten. Vanaf ca. 15 jaar.

Over Tahereh Mafi

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Rhododendrites

Tahereh Mafi (Connecticut, 1988) is een Iraans-Amerikaans schrijfster van sciencefiction- en fantasyboeken.

Biografie

Tahereh Mafi werd in 1988 geboren in een klein dorp in Connecticut als jongste van vijf kinderen en heeft vier oudere broers. Haar ouders zijn Iraanse immigranten. Op twaalfjarige leeftijd verhuisde de familie naar Noord-Californië en twee jaar later naar Orange County. Mafi studeerde eerst af aan de University High School in Irvine (Californië) en later aan de Soka University of America in Aliso Viejo (Californië). Ze heeft een grote talenkennis en beheerst in verschillende mate acht verschillende talen. Ze studeerde een semester in Barcelona, waarbij ze zich op de Spaanse literatuur toelegde.

Haar debuutroman Shatter Me, werd gepubliceerd op 15 november 2011. In haar Touching Juliette-serie, sciencefictionromans in een dystopische toekomst, volgden nog vier boeken. In augustus 20…Lees verder op Wikipedia