Dvd
Engels

Thor : love and thunder

Taika Waititi (regisseur), Stan Lee (naar het werk van), Larry Lieber (naar het werk van)
Titel
Thor : love and thunder
Regisseur
Taika Waititi
Naar het werk van
Stan Lee 1922-2018 Larry Lieber Jack Kirby
Acteur
Chris Hemsworth 1983- Natalie Portman Christian Bale Idris Elba Russell Crowe
Uniforme titel
Thor : love and thunder
Taal
Engels
Uitgever
Marvel, © 2022
1 dvd-video
Oorspr. opname
2022
Speelduur
ca. 1 uur 53 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Spaans, audiodescriptie in het Engels Ondertiteling: Nederlands, Frans, Spaans, Deens, Fins, Noors, Zweeds, Engels voor slechthorenden Naar de strips van Stan Lee, Larry Lieber en Jack Kirby
EAN
8717418610951

Besprekingen

Thor is op een reis zoals hij nog nooit heeft meegemaakt: een zoektocht naar innerlijke vrede. Maar zijn pensionering wordt brutaal onderbroken door een galactische moordenaar. Deze staat bekend als Gorr the God Butcher, die de uitroeiing van de goden nastreeft. Daarbij heeft hij hulp nodig van een oude bekende. IMDb-score: 6,4/10.

Over Taika Waititi

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Taika David Cohen (geboren 16 augustus 1975) beter bekend als Taika Waititi, is een Nieuw-Zeelands komiek, regisseur, scenarioschrijver en acteur.

Biografie

Taika Waititi werd op 16 augustus 1975 geboren in Raukokore, Bay of Plenty, Nieuw-Zeeland. Zijn moeder is van Russisch-Joodse afkomst en zijn vader is een Maori. Hij gebruikt soms de artiestennaam Taika Cohen, een verwijzing naar de familienaam van zijn moeder. Hij studeerde in Wellington aan Onslow College en Victoria University.

Carrière

Tijdens zijn studentenjaren maakte hij deel uit van het komisch gezelschap So You're a Man, met wie hij in Nieuw-Zeeland en Australië optrad. Ook komiek Jemaine Clement maakte deel uit van het gezelschap. Met hem vormde Waititi later ook het komisch duo The Humourbeasts.

Reeds eind jaren 1990 begon hij met acteren …Lees verder op Wikipedia