Boek
Nederlands
Meesteres van de Dood Nicci en haar reisgezelschap nemen het op tegen een half versteend leger dat de stad Ildakar belaagt.
Titel
Het leger van steen
Auteur
Terry Goodkind
Vertaler
Marion Drolsbach Niels van Eekelen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Siege of stone
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2019
589 p.
ISBN
9789024576777 (paperback)

Besprekingen

Meesteres van de Dood Nicci en haar reisgezelschap verblijven in de eens verborgen stad Ildakar. Na het verslaan van twee tovenaars die hun magische krachten voor hun eigen gewin gebruikten en de bevolking tiranniseerden, komen ze voor nog hetere vuren te staan. Een leger van half versteenden onder leiding van de bloeddorstige generaal Utros en een vloot van gruwelijke Norukai piraten belegeren de stad. Nicci en magiër Nathan Rahl moeten al hun krachten aanwenden om de stad te redden en daarmee ook D'Hara, de wereld die wordt geregeerd door Richard Cypher uit de eerdere serie ‘De wetten van de magie’. Opnieuw een vakkundige traditionele fantasy van de hand van de schrijver met veel bloedige en magische scènes. Foutief aangekondigd door de Nederlandse uitgever als laatste deel, er volgt na dit derde deel, dat een open eind heeft, nog een vierde deel.

Over Terry Goodkind

Terry Goodkind (Omaha, Nebraska, 1 mei 1948 - 17 september 2020) was een Amerikaans schrijver van fantasyromans.

Hij is bekend van zijn elfdelige serie The Sword of Truth (De wetten van de magie), waarvan het eerste deel in 1994 en het laatste deel in 2007 verscheen. Volgens een telling uit 2006 door Publishers Weekly waren er op dat moment wereldwijd meer dan 25 miljoen exemplaren van zijn boeken verkocht in twintig verschillende talen. Goodkind's werk werd vooral beïnvloed door het objectivisme van zijn favoriete auteur Ayn Rand.

Biografie

Goodkind werd in 1948 geboren in Omaha, Nebraska (VS). Al op jonge leeftijd kwam hij erachter dat hij dyslectisch was. Dit maakte hem een langzaam lezer, en ook maakte hij veel schrijffouten. Na een voortijdig afgebroken opleiding werkte Goodkind onder meer als meubelmaker, vioolbouwer en restaurator van zeldzame en exotische voorwerpen. Voordat hij zijn schrijverscarrière begon…Lees verder op Wikipedia