The house in the Cerulean Sea

TJ Klune (auteur)

The house in the Cerulean Sea

Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Een 40-jarige homoseksuele maatschappelijk werker moet in een weeshuis een groep magische kinderen begeleiden.
Titel
The house in the Cerulean Sea
Auteur
TJ Klune
Taal
Engels
Uitgever
New York: Tor, 2020
398 p.
ISBN
9781250217318 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Besprekingen

De hoofdpersoon van deze fantasyroman, die in onze wereld speelt, is de 40-jarige, homoseksuele Linus Baker. Hij is een soort maatschappelijke werker, die zich vooral met weeskinderen bezig houdt. Hij leidt een tevreden leven met zijn kat Calliope. Dan krijgt hij van zijn superieuren de opdracht in een weeshuis zes gevaarlijke, magische kinderen te begeleiden. Een zekere jongen onder hen, Lucy, meent bijvoorbeeld dat hij de Antichrist is. In deze inrichting bevindt zich ook Arthur Parnassus, een wat raadselachtige man, die de interesse van Linus wekt. Er doen zich enkele voorvallen voor en Linus schrijft steeds rapporten aan de organisatie die hem gestuurd heeft. Moet dit tehuis sluiten of niet? Tevens groeit er een steeds hechtere band tussen Linus en Arthur. De fantasy is maar in zeer lichte mate aanwezig, het boek kan ook als een modern sprookje gelezen worden. Deze in zeer leesbaar Engels geschreven uitgave is bestemd voor de liefhebbers van beide genres.

Over TJ Klune

Travis John Klune (Roseburg, 20 mei 1982) is een Amerikaanse fantasyauteur. Zijn roman Het weeshuis in de azuurblauwe zee is een bestseller van de New York Times en won in 2021 een Mythopoeic Award.

Carrière

Klunes boeken worden gekenmerkt door de aanwezigheid van lhbt-personages. In het Nederlandse taalgebied is hij bekend geworden met zijn boek Het weeshuis in de azuurblauwe zee. Het boek werd vooral onder jongeren populair, nadat het viraal ging op TikTok.

Privéleven

Klune is geboren en getogen in Roseburg, Oregon. Toen Klune zestien jaar was, verhuisde het gezin naar Tucson, Arizona.

Klunes verloofde, collega-schrijver Eric Arvin, is overleden in 2016.

Onderscheidingen

Bibliografie

De volgende van Klun…Lees verder op Wikipedia