Boek
Engels

Under the whispering door

TJ Klune (auteur)

Under the whispering door

Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Een advocaat die plotseling overlijdt, komt terecht in een gezelschap van levenden en doden.
Titel
Under the whispering door
Auteur
TJ Klune
Taal
Engels
Uitgever
London: Tor, 2021
376 p.
ISBN
9781529087987 (paperback)
Andere talen:

Besprekingen

De hoofdpersoon, Wallace Prince, werkt op een advocatenbureau. Hij blijkt plotseling overleden te zijn en komt als geest bij Charon's Crossing aan, waar een overzetveer is. Hij blijft daar en komt met verscheidene personen in contact. Belangrijk zijn de vrouw Mei, Hugo de veerman, Nelson en de hond Apollo. Wallace kan moeilijk accepteren dat hij dood is. Hij sluit echter steeds meer vriendschap met Hugo, die naast veerman ook nog een theewinkeltje drijft. Beiden voeren diepgaande gesprekken. Soms zijn er flashbacks. In zekere zin vindt Wallace zijn weg in dit gezelschap van levenden en doden, steeds aangevuld door nieuwe personen o.m. Alan. En wat bevindt zich achter die geheimzinnige deur? Het boek dat soms zeer moeizaam leest, kan beschouwd worden als een combinatie van een bijzonder soort fantasy, vooral paranormale verschijnselen, en een psychologische roman. Slechts bestemd voor geavanceerde lezers, met een behoorlijke leesvaardigheid van Engelstalige teksten. Klune schreef eerd…Lees verder

Over TJ Klune

Travis John Klune (Roseburg, 20 mei 1982) is een Amerikaanse fantasyauteur. Zijn roman Het weeshuis in de azuurblauwe zee is een bestseller van de New York Times en won in 2021 een Mythopoeic Award.

Carrière

Klunes boeken worden gekenmerkt door de aanwezigheid van lhbt-personages. In het Nederlandse taalgebied is hij bekend geworden met zijn boek Het weeshuis in de azuurblauwe zee. Het boek werd vooral onder jongeren populair, nadat het viraal ging op TikTok.

Privéleven

Klune is geboren en getogen in Roseburg, Oregon. Toen Klune zestien jaar was, verhuisde het gezin naar Tucson, Arizona.

Klunes verloofde, collega-schrijver Eric Arvin, is overleden in 2016.

Onderscheidingen

BibliografieLees verder op Wikipedia