Boek
Nederlands

Heerschappij : hoe het christendom het Westen vormde

Tom Holland (auteur), Ed van Eeden (vertaler), Edwin Krijgsman (vertaler)
+1
Heerschappij : hoe het christendom het Westen vormde
×
Heerschappij : hoe het christendom het Westen vormde Heerschappij : hoe het christendom het Westen vormde

Heerschappij : hoe het christendom het Westen vormde

Geschiedenis van de christelijkke wortels van de westerse samenleving.
Titel
Heerschappij : hoe het christendom het Westen vormde
Auteur
Tom Holland 1968-
Vertaler
Ed van Eeden Edwin Krijgsman
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Dominion : the making of the Western mind
Uitgever
Amsterdam: Athenaeum-Polak & Van Gennep, 2020
639 p., [32] p. platen : illustraties
ISBN
9789025305673 (hardback)

Besprekingen

Atheist Tom Holland is gefascineerd door de vaak ontkende maar nog steeds alomtegenwoordige erfemis van het christendom in het Westen. Hij zoekt antwoord op de vraag: 'Hoe kon een cultus die geinspireerd is op de executie van een obscure misdadiger in een lang vervlogen keizerrijk, zo’n transformerende en voortdurende invloed uitoefenen op de wereld?' Het feit dat christenen een als slaaf gekruisigde man uit Nazareth aanbidden, die zij Zoon van God noemen, heeft revolutionaire implicaties: voor God zijn alle mensen gelijk, en de sterken hebben de plicht om voor de zwakken te zorgen. Steeds wanneer de kerk zelf rijk en machtig wordt, staan er christenen op die weer wijzen op die christelijke kernwaarden. In de delen Oudheid, Christenheid en Moderniteit vertelt hij deze geschiedenis over weerbarstige mensen die telkens met hun revolutionaire idealen tegen de stroom ingaan: van Franciscus van Assisi en Maarten Luther tot – in seculiere vorm – Spinoza, Karl Marx en de Mensenrechtenverkla…Lees verder

Over Tom Holland

CC BY 3.0 - Foto van/door De Balie

Tom Holland (1968) is een Engels schrijver van zowel fictie als non-fictie. Hij beschrijft zeer uiteenlopende onderwerpen, variërend van horror tot geschiedenis.

Carrière

Holland is geboren vlak bij Oxford en is grootgebracht te Salisbury. Hij studeerde vergelijkende literatuurwetenschap.

Holland behaalde met onderscheiding een diploma bij het Queens' College van de Universiteit van Cambridge. Daarna studeerde hij om een doctoraat te behalen aan de Universiteit van Oxford met als onderwerp Lord Byron, maar hij onderbrak zijn studies en verhuisde naar Londen.

Hij heeft teksten van Homerus, Herodotus en Vergilius bewerkt voor BBC Radio 4. Zijn romans, inclusief Attis en Deliver Us from Evil, hebben een bovennatuurlijk en horrorelement dat de leidraad is van het verhaal.

Tom Holland is de auteur van de historische boeken Rubicon, Persian Fire (in het Ne…Lees verder op Wikipedia