Boek
Nederlands

Expeditie Half Miljoen

Ook verschenen als Het Akropolisgenootschap en de slag om bladzijde 37

Tosca Menten (auteur), Elly Hees (illustrator)
+1
Expeditie Half Miljoen
×
Expeditie Half Miljoen Expeditie Half Miljoen

Expeditie Half Miljoen

Ook verschenen als Het Akropolisgenootschap en de slag om bladzijde 37

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Om een erfenis van een verre oom te ontvangen, moet de familie Nootje lid worden van het geheimzinnige Akropolis Genootschap. Daarvoor moeten ze wel eerst slagen voor een bizarre test. En dat valt nog niet mee! Met grappige kleurentekeningen. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Gezin, Wedstrijden
Titel
Expeditie Half Miljoen
Ook verschenen als
Het Akropolisgenootschap en de slag om bladzijde 37
Auteur
Tosca Menten
Illustrator
Elly Hees
Uniforme titel
Het Akropolisgenootschap en de slag om bladzijde 37
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Van Goor, © 2019
146 p. : ill.
ISBN
9789000369485 (hardback)

Besprekingen

Een uitgebreide en in kleur uitgegeven editie van 'Het Akropolisgenootschap en de slag om bladzijde 37', dat Tosca Menten schreef als Kinderboekenweekgeschenk in 2012. Het verhaal gaat over de familie Nootje die een half miljoen euro erft van een verre oom. Maar, horen ze van de notaris, om die erfenis te krijgen moeten ze lid moet worden van het geheimzinnige Akropolis Genootschap. Ze mogen dan zelfs op bladzijde 37 van het Rode Boekje staan. Maar daarvoor moeten ze wel eerst slagen voor een bizarre test en zich houden aan allerlei rare regels. Luuk en zijn vader Huub zijn vastbesloten de erfenis te bemachtigen. Maar dat valt nog niet mee! Deze uitgebreide editie heeft nieuwe kleurenillustraties van Elly Hees, sinds 2005 de vaste illustratrice van de boeken van Tosca Menten is. De uitgave is uitgevoerd met steunkleuren rood en bruin en heeft veel kleurrijke accenten. Tosca Menten, veelvuldig bekroond door de Kinderjury, vierde in 2019 haar 20-jarig schrijverschap. Voorlezen vanaf ca…Lees verder

Over Tosca Menten

CC BY 3.0 - Foto van/door Vriend van Tosca Mensen

Tosca Menten (Woerden, 11 december 1961) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster.

Loopbaan

Menten ging na het gymnasium naar de kunstacademie. Daarna werkte ze dertien jaar als docente tekenen in het voortgezet onderwijs. In 1999 verscheen haar eerste boek bij uitgeverij Van Goor. Sinds 2003 is zij fulltime schrijver. In 2005 komen haar boeken voor het eerst voor op de longlist voor de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. Vanaf 2012 tot en met 2016 was Menten vaste columnist in de weekkrant voor kinderen Kidsweek. Haar boeken kenmerken zich door ongebreidelde fantasie en (bizarre) humor. Diverse boeken zijn vertaald, verfilmd en bekroond.

Prijzen en nominaties

  • 2010: Internationale White Raven voor Dummie de mummie en de gouden scarabee