Boek
Nederlands

Oom Onkruid en 137 andere groene griezels

Tosca Menten (auteur), Geert Gratama (illustrator)
+1
Oom Onkruid en 137 andere groene griezels
×
Oom Onkruid en 137 andere groene griezels Oom Onkruid en 137 andere groene griezels

Oom Onkruid en 137 andere groene griezels

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Boris vindt een bijzonder zaadje waar binnen een dag een enorme plant uit groeit. Hij noemt hem Freddie, maar Freddie blijkt een vleesetende plant en er gaat van alles mis! Met gekleurde illustraties. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Planten
Extra onderwerp
SDG's, humor
Titel
Oom Onkruid en 137 andere groene griezels
Auteur
Tosca Menten
Illustrator
Geert Gratama
Taal
Nederlands
Uitgever
[Amsterdam]: Van Goor, © 2022
212 p. : ill.
ISBN
9789000382620 (hardback)

Besprekingen

Boris gaat in de zomervakantie logeren bij zijn bijzondere oom Onkruid. Oom Onkruid is zijn lievelingsoom. Oom Onkruid houdt van planten. Boris vindt bij oom Onkruid een vreemd zaadje. Binnen een dag groeit er een enorme plant en Boris vormt een bijzondere vriendschap met de plant. Hij noemt hem Freddie en geeft hem een eigen tuintje. Maar dan hapt Freddie naar vliegen en gaat er van alles mis. Is Freddie wel zo vriendelijk als Boris denkt? In grappige stijl geschreven. Met gekleurde illustraties waarbij groen als steunkleur is gebruikt en weetjes over fantasie planten. Tosca Menten (Woerden, 1961) is een zeer bekende Nederlandse schrijver, onderwijzer en jeugdauteur. Ze schreef meer dan veertig boeken o.a. over Dummie de Mummie. Haar werk werd in meerdere landen uitgegeven. Uitermate geschikt om voor te lezen en tijdens taallessen zelf plantennamen te laten verzinnen/beschrijven, o.a. tijdens de Kinderboekenweek 2022. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Over Tosca Menten

CC BY 3.0 - Foto van/door Vriend van Tosca Mensen

Tosca Menten (Woerden, 11 december 1961) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster.

Loopbaan

Menten ging na het gymnasium naar de kunstacademie. Daarna werkte ze dertien jaar als docente tekenen in het voortgezet onderwijs. In 1999 verscheen haar eerste boek bij uitgeverij Van Goor. Sinds 2003 is zij fulltime schrijver. In 2005 komen haar boeken voor het eerst voor op de longlist voor de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. Vanaf 2012 tot en met 2016 was Menten vaste columnist in de weekkrant voor kinderen Kidsweek. Haar boeken kenmerken zich door ongebreidelde fantasie en (bizarre) humor. Diverse boeken zijn vertaald, verfilmd en bekroond.

Prijzen en nominaties

  • 2010: Internationale White Raven voor Dummie de mummie en de gouden scarabee